Spor Bakanlığı da Sayıştay'a takıldı: Stadyumlardaki bilet payı 2019'dan beri alınmamış

Spor Bakanlığı'nın mülkiyetindeki stadyumlarda düzenlenen futbol maçlarından alması gereken bilet satış payını 2019'dan beri tahsil etmediği Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. Ayrıca misafir takımın verdiği zararların kulüplerden tazmin edilemediği belirtildi.

12punto

Sayıştay’ın 2023 yılı raporuna göre Spor Bakanlığı, kendi mülkiyetindeki stadyumlarda düzenlenen futbol müsabakalarından alması gereken yüzde 7 oranındaki bilet satış payını 2019'dan bu yana tahsil edemedi.

Rapor, bakanlığın haftalık olarak kulüplerden alması gereken hasılat verilerini bazı yerlerde yıl sonunda topladığını ortaya koydu. Bu durumun, bakanlığın gelir kaybına neden olduğu belirtilirken, bilet gelirlerinden tahsil edilmeyen miktar ise son raporda paylaşılmadı.

MİSAFİR TAKIM ZARARLARI KULÜPLERDEN ALINMADI

T24'ün haberine göre raporda dikkat çeken bir diğer husus ise misafir takımların stadyumlara verdiği zararların kulüplerden tazmin edilememesi oldu. Bu zararların, spor il müdürlüklerinin bütçesinden karşılandığı ifade edildi.

Özellikle Adana, Eskişehir, İzmir ve Kocaeli gibi illerde, kulüplerin karşılaması gereken çim bakım hizmetlerinin de il müdürlükleri tarafından yapıldığı vurgulandı.

BAKANLIK RAPORUNDA EKSİK VERİLER

Önceki Sayıştay raporlarında bakanlığın maç biletlerinden alamadığı payın tutarının detaylı bir şekilde paylaşıldığına dikkat çekilen raporda, bu yılki raporda bu bilgilerin yer almaması da dikkat çekti.

Bakanlığın hasılat takibini daha düzenli yapması gerektiği vurgulanırken, stadyumların bakım ve onarımına yönelik mali sorumlulukların da kulüpler tarafından üstlenilmesi gerektiği ifade edildi.