Bal kabağı pastası evde nasıl yapılır?
İçerisinde folik asit ve demir mineralini barındaran bal kabağı pastası tarifi araştırılıyor. Pratik bal kabağı pastası tarifini sizler için derledik.
12punto
Özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketimi yaygınlaşan bal kabağı pastası, yurttaşların severek tükettiği tatlılar arasında yer alıyor. menülerinde yer alıyor.
İnternet kullanıcılarının arama motorlarında arattığı 'Bal kabağı pastası malzemeleri nelerdir, bal kabağı pastası evde nasıl hazırlanır?' soruları cevap buldu.
Bal Kabağı Pastası Malzemeler:
Bal kabağı katmanı için;
-1 kg bal kabağı
-1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
-1 litre süt
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için:
-2 paket yulaflı bisküvi (250 gr)
-2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Bal Kabağı Pastası Hazırlanışı:
-Öncelikle pastanın tabanı için iki paket yulaflı bisküviyi rondoya alalım. Kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirelim.
-Bisküvilerin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını ilave ederek elimizle yoğuralım.
-İyice karıştıktan sonra tereyağlı bisküvileri pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba aktaralım.
-Bir spatula veya kaşık yardımıyla üzerine bastırarak kalıba yerleştirelim. Ben şu anda 25 cm kelepçeli kalıp kullanıyorum aşağı yukarı bu ölçülerde herhangi bir kalıbı kullanabilirsiniz.
-Diğer taraftan pastanın muhallebisi için tencereye süt, un ve toz şekeri alalım.
-Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
-Kaynamaya başladıktan sonra muhallebiyi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Yağ eriyinceye kadar muhallebimizi iyice çırpalım.
-Hazırladığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşalttıktan sonra üzerini spatula ile düzelterek soğumaya bırakalım.
-Bu arada bal kabağı katmanı için tencereye aldığımız bal kabağına toz şekeri ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat süreyle pişirelim. Pişme süresi kabakların büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Çatalla kontrol ettiğinizde kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir.
-Suyunu süzerek uygun bir kaseye aktardığımız bal kabaklarını blenderla püre haline getirelim.
-Hazırladığımız bal kabağı püresini de muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
-İyice soğuduktan sonra üzerine ceviz kırığı ve tarçın serperek 1 gece buz dolabında dinlenmeye bırakalım.
-Sürenin sonunda dinlenen pastamız servise hazır.