Brüksel lahanası nedir, nasıl pişirilir?

Brüksel lahanası, besin değeri açısından zengin turpgiller familyasındandır. K vitamini kaynağı olan Brüksel lahanası malzemeleri nelerdir, nasıl pişirilir? İşte cevabı...

12punto

Brükel lahanası, düşük kalorili olmasının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali bünyesinde taşıması, sindirimi kolaylaştırıp bağırsak dostu oluşu, kansızlığa iyi gelmesi, içerdiği potasyum sebebiyle tansiyonu düzenlemesi ile bilinen sağlıklı bir yiyecektir.

BRÜKSEL LAHANASI MALZEMELER

  • Yarım kg Brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1 adet havuç
  • 2 adet küçük boy soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım adet limon suyu

BRÜKSEL LAHANASI NASIL PİŞİRİLİR?

  • Bir tencerenin içine Ayçiçek yağını ekleyelim. Ocağın altını açıp yağı kızgınlaştıralım.
  • Brüksel lahanalarını tencerenin içine atıp sotelemeye başlayalım.
  • Brüksel lahanaları kızarmış görüntü alana kadar soteleyin. Daha sonra tencereden çıkartalım.
  • Küp küp doğranmış soğanları hemen tencereye ilave edelim. Havuçları da ekleyerek iyice kavuralım.
  • Brüksel lahanalarını yeniden tencerenin içine ekleyelim.
  • Üzerine domates sosunu ve zeytinyağını ekleyelim.
  • 5 dakika boyunca kısık ateşte bekletelim. Kapağını kapatmayı unutmayın.
  • Suyu ekleyerek ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra suyunu süzüp servis tabağına alabilirsiniz.
  • Dileyen üzerine limon suyu sıkarak servis edebilir.