Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kara lahana faydaları

TasteAtlas tarafından ’Dünyanın en kötü 100 yemeği’ arasında gösterilen kara lahana çorbasına olan ilgi arttı. Sosyal medyada kara lahananın faydaları araştırılmaya başlandı. İşte kara lahananın faydaları...

Kara lahana faydaları

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kara lahana çorbası, TasteAtlas tarafından açıklanan listede dünyanın en kötü 100 yemeği arasında 7. sırada yer aldı.

Kara lahana çorbasının en kötü yemekler arasında seçilmesinin ardından çorbaya olan talep arttı.

Sosyal medyada kara lahananın faydaları araştırılıyor.

KARA LAHANA FAYDALARI

Antioksidan Zengini: Kara lahana, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Cilt Sağlığını Destekler: İçeriğindeki vitaminler sayesinde kara lahana, cilt sağlığını destekleyebilir ve gençleştirici etki yapabilir.

Kan Basıncını Düzenler: Potasyum içeriği, kara lahananın kan basıncını düzenleme özelliğine katkı sağlar.

Sindirim Sistemini Rahatlatır: Lif açısından zengin olan kara lahana, sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunlara karşı etkilidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: C vitamini içeriği ile kara lahana, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır.

Kemik Sağlığını Destekler: Kalsiyum ve manganez içeriği, kara lahananın kemik sağlığını destekleme özelliğine katkıda bulunur.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur: Düşük kalorili ve yüksek lifli yapısı, kara lahananın kilo kontrolüne yardımcı olma potansiyeline işaret eder.

Anti-Kanser Potansiyeli: İçeriğindeki glukosinolatlar, kara lahananın anti-kanser potansiyeline işaret eder.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Karalahana çorbası TasteAtlas yemek Karalahana