Bunu evde yapmak çok kolay: Muzlu Piramit Pasta tarifi

Kökeni Sicilya'ya dayanan muzlu piramit pasta, günümüzde doğum günleri başta olmak üzere diğer özel günlerde evlerde hazırlanan bir tatlı olarak göze çarpıyor. Peki, Muzlu Piramit Pasta nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir? Muzlu Piramit Pasta yapmadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz...

12punto

100 gramında 370 kalori bulunan muzlu piramit pasta, özellikle çocukların severek tükettiği pasta çeşitleri arasında yer alıyor.

Muzlu piramit pasta hazırlamak ise sanıldığı kadar zor değil.

Muzlu Piramit Pasta Malzemeler

-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-Piştikten sonra: 80 gr tereyağ

-3 paket pötibör bisküvi
-Islatmak için süt

Muzlu Piramit Pasta Hazırlanışı

-Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olup kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım. Tereyağını ekleyip karıştıralım. Oda ısısına gelene kadar ara sıra karıştıralım.

-Buzdolabına alıp tamamen soğutalım. Daha sonra mikserde bir kaç dakika muhallebiyi çırpalım. Streç filmi tezgaha serelim. Bisküvileri yanlamasına 3’er adet olacak şekilde uzunlamasına da 7 adet olacak şekilde dizelim. Fırçayla hafif süt ile ıslatalım.

-Muhallebiyi dilerseniz sıkma torbasına alalım ya da direkt kaşıkla döküp yayalım. Üzerine tekrar bisküvileri dizip muhallebi olacak şekilde tamamlayalım. Üçüncü kata gelince bu defa kenarlarına bisküvi dizip orta kısma dizmeleylim ki kolayca piramit şekli verebilelim.

-Orta kısma muzları yerleştirip muzun üzerine bolca kremayı döküp düzeltelim. Kremadan üzeri için bir miktar ayırmayı unutmayalım. İki elinizle orta kısma doğru kapatalım. Bisküvileri kırmadan kapatalım.

-Streci heryerini kaplayıp buzdolabında en az 1 gece dinlendirelim.

-Dinlenen pastayı dikkatlice streçten ayırıp servis tabağına alalım üzerine kremayı yayıp fıstıkla süsleyelim. Direkt servis edebilirsiniz.