Çılbır nasıl yapılır? Çılbırın püf noktası
Artvin yöresine ait olan çılbır, kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, Çılbır nasıl yapılır? Çılbır yapmanın püf noktası...
Çılbır Nasıl Yapılır?
4 Kişilik Malzeme:
4 yumurta
2 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı tereyağ
500 gr yoğurt
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 litre su
Çılbır Hazırlanışı:
-Yoğurdu sarımsak ile bir kapta iyice karıştırınız.
-4 çorba tabağına taksim ediniz.
-Yağı hafif kızartıp kırmızı biberi ilâve ederek bekletiniz.
-Su ile sirkeyi küçük bir tencereye koyunuz.
-Su kaynadıktan sonra yumurtaları teker teker suyun içine suya oldukça yakından dikkatlice kırınız.
-Ağır ağır kaynatarak 3 dakika pişirip bir kevgirle teker teker yoğurtların içine çıkarınız.
-Üzerlerine kırmızı biberli yağ gezdirip servis ediniz.
Çılbır Yapmanın Püf Noktası
Çılbır yaparken dikkat edilmesi gereken nokta, suyun kaynama hareketlerinin bitmiş olmasıdır. Yani suyunuzun içindeki tüm hareketlilik bitmeli ve sakin bir görünüm kazanmalı. İşte tam o sırada yumurtanızı suya kırmalısınız.
Eğer su kaynadığı sırada kırarsanız yumurtanız istenilen yuvarlak şekline kavuşamaz ve kaynamanın yarattığı hareketlilikle dağılır ve parçalanır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
Bu akşam TV'de ne var? 21 Kasım Perşembe TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV
Yenidoğan Çetesi üyesi Renas Kılıç'tan skandal itiraf