Çıtır patates nasıl hazırlanır? Çıtır patates hazırlamanın püf noktası
Evde çıtır patates kızartması tarifi yurttaşlar tarafından araştırılıyor. Çıtır patates malzemeleri neler, nasıl hazırlanır? Pratik çıtır patates hazırlamanın püf noktası...
12punto
Fast food restoranlarının gözde ürünleri arasında yer alan çıtır patates kızartması evlerde de tüketiliyor.
Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edilen çıtır patates kızartması gençlerin gözdeleri arasında yer alıyor.
Arama motorlarında, 'Çıtır patates malzemeleri neler, nasıl hazırlanır, püf noktası var mıdır?' ve 'Pratik çıtır patates tarifi nedir?' sorularının cevabı aranıyor.
ÇITIR PATATES MALZEMELER
- 4 adet orta boy patates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1/4 demet maydanoz
- 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
Kızartmak için:
- 2 su bardağı sıvı yağ
ÇITIR PATATES NASIL HAZIRLANIR?
- Patatesleri soyun, iri küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Patatesleri süzüp sıcakken derin bir kaseye alın.
- Üstlerine ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve toz halinde doğranmış maydanozla birlikte nişastayı da ekleyip eziciyle püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş ufak bir tepsiye karışımı alın ve spatula ile üstten sıkıca bastırıp derin dondurucuya kaldırın.
- Yaklaşık 2-3 saat sonra sertleşen harcı kalıp gibi tezgaha alın ve bıçakla dilimleyin.
- Dilimleri dilerseniz daha sonra kızartmak üzere derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Sıvıyağı geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıp patates çubuklarını aralarında boşluk kalacak şekilde yağ bırakın.
- Patateslerin tüm yüzeyleri renk alıp kızardıktan sonra havlu peçete üstüne çıkarın ve ardından sıcak olarak servis edin.