Ekşili Terbiyeli Köfte nedir, nasıl hazırlanır?

Akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilen Ekşili Terbiyeli Köfte, besleyici ve sağlıklı yemekler kategorisinde yer alıyor. Hazırlanışı yönünden oldukça pratik olan Ekşili Terbiyeli Köfte tarifini sizler için derledik.

12punto

Gaziantep yöresine ait olan Ekşili Terbiyeli Köfte, tek başına gayet doyurucu bir yemektir. Tadı damaklarda kalacak Ekşili Terbiyeli Köfte, nasıl hazırlanır, tarifi nedir? 

Ekşili Terbiyeli Köfte için tarif;

Malzemeler:

Köfte için;

•300 gr kıyma
•1 kahve fincanı ince bulgur
•Arzu edildiği miktarda tuz ve karabiber
•1 adet yumurta sarısı
•1 küçük boy soğan rendesi

Diğer malzemeler;

•1 orta boy patates
•1 büyük boy havuç
•1-2 düş sarımsak
•8 su bardağı ılık su

Terbiyesi için;

•1 su bardağı yoğurt
•Yarım kahve fincanı un
•1 adet yumurta sarısı
•1 adet limonun suyu
•Çorbanın suyundan 2 kepçe

Baharatlı yağlı sos;

•1 kahve fincanı sıvıyağ ya da tereyağı
•1 tatlı kaşığı nane
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

İşe ilk önce yukarıda köfte için verdiğim malzemeleri güzelce yoğurmak ve küçük toplar haline getirmekle başlıyoruz. Topçukların her yerini una buluyoruz.

Tencereye 1-2 yemek kaşığı yağı alıp üzerine küp doğradığımız patates ve havuçu atıp hafiften kavuruyoruz. Sarımsakları da bu aşamada ilave edelim.

Sebzelerin üzerine suyunu ilave ediyoruz. Su kaynayınca köfteleri atıyoruz. Köfteler pişmeye başlayınca terbiyesini hazırlıyoruz.

Terbiye için yukarıda sıraladığım tüm malzemeleri pürüzsüz bir şekilde karıştırıyoruz. Çorbanın sıcak suyundan da 2 kepçe ilave ediyoruz. Hızlıca çırpıyoruz.

Çorbamıza yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Ayrıca bir sos tavasına yağ döküp nane ve toz biberi pişirip çorbamıza ilave ediyoruz.