Evde patatesli cips yapma tarifi

Gençlerin ve çocukların vazgeçilmez atıştırmalıkları arasında yer alan patatesli cipsi evde de yapılabilir. İşte evde patatesli cips yaparken bilinmesi gerekenler...

12punto

Düzenli olarak çok fazla patates cipsi tüketmenin son derecede zararlı etkileri yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde tespit edilmiş olsa bile cips tutkunlarının bu haberi çok fazla dikkate almadığı biliniyor.

Son yıllarda patatesli cips başta olmak üzere çeşitli cips türleri evde yapılmaya başlandı.

Patatesli cips tarifini sizler için derledik.

PATATES CİPS MALZEMELERİ

-1 kg taze patates 

-1 kg sıvıyağ 

Patates Cips Yapılışı

-Patateslerin kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyin.

-Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletin.

-Sonrasında suyunu dökün ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletin.

-Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayın. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır.

-Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzün.

-Kızdırılmış sıvı yağda altın sarısı rengi alana dek kızartın.

-Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerinizi aynı yağda ikinci kez kızartın. Servis yapın.