Fransız tostu nasıl yapılır? Kaymaklı Fransız tostu tarifi

Kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketilen yiyecekler arasında yer alan Fransız tostu nasıl yapılır? Kaymaklı Fransız tostu tarifi...

12punto

Açlığı yatıştırdığı bilinen Fransız tostu kısa sürede hazırlandığı için geniş çevrelerce tercih ediliyor.

Peki, Fransız tostu tarifi ve malzemeleri neler?

Kaymaklı Fransız Tostu için tarif;

Malzemeler:

• Dev tost ekmeği (Standart boy tost ekmekleriyle de yapabilirsiniz)
• 2 yumurta
• 1 sb süt
• 1 sb toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tk toz tarçın
• 2 yk tereyağı
• Kaymak
• Akçaağaç Şurubu ya da Bal

Üzeri için; Pudra şekeri ve meyve

Fransız Tostu Yapılışı:

İşe ilk önce geniş bir kapta; yumurta, süt, toz şeker ve tarçını çırpmakla başlıyoruz.

Tost ekmeklerimizi sütlü karışıma batırıp kenara alıyoruz. Bu şekilde ekmekleri 10 dakika bekletiyoruz. Sütlü karışımımız ekmeklerimize daha çok geçecektir.

Tavamızı tereyağlıyoruz.. Yağ ısınınca tost ekmeklerimizin iki tarafını kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzerine kaymağımızı ekledikten sonra; meyve, pudra şekeri, bal ya da akçaağaç şurubu ile servis ediyoruz.