Goya Goya nedir, faydaları neler?
Halk arasında yaygın olarak 'acı kavun' olarak bilinen goya, salatalık ve kabak veya karpuzu da içeren cucurbitaceae familyasına aittir ve dikdörtgen görünümüyle dikkat çeker.
12punto
Goya'nın iç kısmı balkabağını andırır ve beyaz çekirdeklerle kaplı birçok yassı tohum içerir.
Goya’nın insan sağlığına çok sayıda faydası bulunmaktadır.
Sadece 100 gram yemek, günlük önerilen C vitamini tüketiminizin %40’ını karşılıyor.
Düşük kalorili (100 g başına yaklaşık 19 kcal) bir bileşen olarak karşımıza çıkar ve hatta ihmal edilemeyecek miktarda çinko (cilt, saç, bağışıklık sistemi vb. için faydalıdır) veya folik asit içerir.
TOKSİK MADDELERDEN ARINDIRIR
Buna ek olarak goya yüksek bir detoks etkisi gösterir ve vücudunuzun çeşitli iç organlarından toksik maddelerin doğal yollarla uzaklaştırılması için kullanılabilir.
Durum böyle olunca, goya tahrişleri, kirleri ve genel cilt yaşlanmasını azaltarak kişinin cilt görünümünü iyileştirme yeteneğine sahiptir. Goya, Okinawa’nın çok ötesinde Çin ve Hindistan gibi yerlerde tıpta ve geleneksel tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Diyabet tedavisinde sıkça kullanılır.
Üstelik kanser, HIV ve yaygın grip tedavisinde kullanılır. Smoothielerde, salatalarda ve kızarmış yemeklerde değerlendirebilirsiniz.