Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
46,8183
Dolar
Arrow
39,8230
İngiliz Sterlini
Arrow
54,3469
Altın
Arrow
4258,0000
BIST
Arrow
10.218

Ejder meyvesi nedir, nasıl yenir?

Ejder meyvesi yağsızdır ve lif oranı yüksektir. Öğünler arasında daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olduğu için iyi bir atıştırmalıktır. Peki, ejder meyvesi nedir, nasıl tüketilir?

Ejder meyvesi nedir, nasıl yenir?

Ejder meyvesi pitahaya veya pitaya olarak da adlandırılır. Kaktüsgiller familyasından olup Güney Meksika, Orta Amerika ve Kuzey Güney Amerika'nın tropikal orman bölgelerinde doğal yetişmektedir.

Türkiye'de de tüketilen ejder meyvesinin kırmızı veya pembe renkte, dikensiz dış kabuğu vardır.

EJDER MEYVESİ NASIL SOYULUR?

  • Ejder meyvesini ikiye bölün. İyi kesebilmek için keskin bir bıçak kullanın. Meyvenin her yerine yayılmış küçük siyah tohumlarıyla kiviye benzeyen beyaz renkli etinin olduğunu göreceksiniz.
  • Etli kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kaşığı meyvenin kabuğunun kenarlarında gezdir ve etli kısmı gevşetmek için alta doğru sokun. Meyve olgunsa kabuğundan kolayca ayrılır.
  • Kaşıkladığınız meyveyi doğrudan yiyebilirsiniz.
  • Elma gibi çeyrek dilimlere de bölebilirsiniz.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ejder meyvesi meyve
Wodo Network