Ejder meyvesi nedir, nasıl yenir?
Ejder meyvesi yağsızdır ve lif oranı yüksektir. Öğünler arasında daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olduğu için iyi bir atıştırmalıktır. Peki, ejder meyvesi nedir, nasıl tüketilir?
Ejder meyvesi pitahaya veya pitaya olarak da adlandırılır. Kaktüsgiller familyasından olup Güney Meksika, Orta Amerika ve Kuzey Güney Amerika'nın tropikal orman bölgelerinde doğal yetişmektedir.
Türkiye'de de tüketilen ejder meyvesinin kırmızı veya pembe renkte, dikensiz dış kabuğu vardır.
EJDER MEYVESİ NASIL SOYULUR?
- Ejder meyvesini ikiye bölün. İyi kesebilmek için keskin bir bıçak kullanın. Meyvenin her yerine yayılmış küçük siyah tohumlarıyla kiviye benzeyen beyaz renkli etinin olduğunu göreceksiniz.
- Etli kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kaşığı meyvenin kabuğunun kenarlarında gezdir ve etli kısmı gevşetmek için alta doğru sokun. Meyve olgunsa kabuğundan kolayca ayrılır.
- Kaşıkladığınız meyveyi doğrudan yiyebilirsiniz.
- Elma gibi çeyrek dilimlere de bölebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Yandaş gazeteciden Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu kararıyla ilgili bomba iddia!
Özgür Özel ve Garfield
Ünlü dondurmacıda dışkı kaynaklı bakteri bulundu
15 Temmuz'un kritik isminden çarpıcı ifade
İhraç edilen Teğmenlerden yeni hamle
Böcek ailesinin sonunu getiren o otelle ilgili şoke eden ayrıntı
Araba alacaksanız 2026'da alın
Sosyal Bilimlerinizi nasıl alırdınız?
Sörloth'la ilk temas... Lookman yükleniyor!
İmralı tartışması sürerken CHP’den eş zamanlı hamle