Ejder meyvesi nedir, nasıl yenir?
Ejder meyvesi yağsızdır ve lif oranı yüksektir. Öğünler arasında daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olduğu için iyi bir atıştırmalıktır. Peki, ejder meyvesi nedir, nasıl tüketilir?

Ejder meyvesi pitahaya veya pitaya olarak da adlandırılır. Kaktüsgiller familyasından olup Güney Meksika, Orta Amerika ve Kuzey Güney Amerika'nın tropikal orman bölgelerinde doğal yetişmektedir.
Türkiye'de de tüketilen ejder meyvesinin kırmızı veya pembe renkte, dikensiz dış kabuğu vardır.
EJDER MEYVESİ NASIL SOYULUR?
- Ejder meyvesini ikiye bölün. İyi kesebilmek için keskin bir bıçak kullanın. Meyvenin her yerine yayılmış küçük siyah tohumlarıyla kiviye benzeyen beyaz renkli etinin olduğunu göreceksiniz.
- Etli kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kaşığı meyvenin kabuğunun kenarlarında gezdir ve etli kısmı gevşetmek için alta doğru sokun. Meyve olgunsa kabuğundan kolayca ayrılır.
- Kaşıkladığınız meyveyi doğrudan yiyebilirsiniz.
- Elma gibi çeyrek dilimlere de bölebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Metropoll son anket sonuçlarını paylaştı: O partiden büyük yükseliş!

TSK'dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu'na çirkin sözler

AKP’den belediyelere yeni yasa tasarısı

Can Holding'in sahibi Kemal Can'dan 'devlet büyükleri' itirafı

Can Holding'in sahibi Kemal Can'ın 'devlet büyükleri' ifadesi çok konuşulmuştu

MOSSAD dedektifinin sevgilisi, eski magazin sorumlusu çıktı

Olayın perde arkasında bakın ne çıktı!

İktidar cephesinde istifa dalgası büyüyecek

Ahmet Minguzzi'nin katil zanlısından tüyler ürperten mektup

Referandum senaryosunu açıkladı!
