Greyfurt hakkında bilinmeyen gerçekler
Greyfurt, sedef otugiller (Rutaceae) familyasından bugün birçok çeşit ve kültür formları yetiştirilen, yaprak dökmeyen bir meyve türüdür. Yapılan bilimsel çalışmalar greyfurt lifinin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğünü saptadı. İşte greyfurt hakkında bilinmeyen diğer gerçekler...
12punto
Turunçgillerden olan greyfurt, portakaldan biraz daha büyük bir boyuta sahip olup beyazdan sarıya, pembeden kırmızıya kadar farklı renklerde görülebilir.
Kalın bir tabaka halinde olan kabuğunun altında kalan meyve sulu ve hafif ekşidir.
GREYFURT HAKKINDA BİLİNMEYENLER
- Greyfurt, kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığı gibi olumsuz düşünce durumlarında ilaç olarak kullanılır.
- Greyfurt, bu durumları yok eder ve canlandırıcı karakteri ile kararsızlık, sürüncemede bırakma ve geçmiş için kaygılanma durumlarında fayda sağlar.
- Manik ve depressif arasında gidip gelen durumlarda yardımcıdır. Greyfurt lifi kolesterolü düşürüyor.
- Yapılan çalışmalarda greyfurt lifinin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğü saptandı.
GREYFURTUN BESİN DEĞERİ NEDİR?
- Greyfurt, mandalina ve portakala göre daha az kalori içermektedir. Mandalina ve portakal gibi meyveler çok daha fazla şeker içerdikleri için kilo alma korkusu ile doyasıya tüketemeyebilirsiniz.
- Ancak greyfurt diğer iki narenciyeye göre çok daha masum bir meyvedir. Şeker oranının az oluşu sebebi ile diyabet hastaları için de tavsiye olunan bir meyvedir.
- Greyfurt antioksidan özelliğinin yüksek oluşunun yanı sıra, önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminler açısından da oldukça zengin olan greyfurt meyvesinde A, B, C, E vitaminleri bol miktarda bulunur.
- Greyfurt mineraller açısından da oldukça zengin bir meyvedir. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir ve fosfat bulundurur.