İncirli Börek nasıl çıtır olur? İncirli Börek yapmanın püf noktaları

Eski bir Orta Asya Türk yemeği olan börek, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Peki, incirli börek nasıl çıtır olur? İncirli börek tarifi...

12punto

A, H, C, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içerisinde barındıran incirli böreğin malzemeleri nelerdir? İncirli börek nasıl yapılır?

İşte incirli börek hakkında bilmeniz gerekenler...

İncirli Börek Malzemeler:

• Hazır milföy hamuru
• Her 4 adet için 2 adet taze incir
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 tk toz şeker
• Üzeri için; pudra şekeri ve bal

İncirli Börek Yapılışı:

İşe ilk önce kare milföy hamurlarımızı videoda olduğu gibi köşelerinden kesip şekil vermekle başlıyoruz.

İncirlerimizi ortadan ikiye kesip sonrasında dilimlere ayırıyoruz. Şekil verdiğimiz hamurların ortasına yerleştiriyoruz.

İncirlerin üzerine çok az toz şeker serptikten sonra hamurlara da yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıttığımız fırına gönderiyoruz. Hamurun kabarıp kızarması yeterli olacaktır.