İngiliz ekmeği: Stottie cake

Stottie cake ortasında bir girinti ile karakterize edilen, İngiltere’den gelen yumuşak, yoğun ve lezzetli bir ekmektir. Peki, stottie cake nasıl yapılır?

12punto

Stottie cake, geleneksel olarak bölünmüş olarak tüketilir ve pease pudding, jambon veya benzeri kahvaltılık malzemelerle doldurulur.

Ekmeğin adının, ekmeğin düştüğünde sıçrayacağı gerçeğine atıfta bulunarak, zıplamak anlamına gelen bir Geordie kelimesinden türetildiğine inanılmaktadır.

STOTTİE CAKE TARİFİ

  • Stottie Cake İçin Gerekli Malzemeler / 1 adet
  • 500 gr ekmek unu
  • 1 paket instant maya (7 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 325 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

STOTTİE CAKE NASIL YAPILIR?

  • Büyük bir karıştırma kabına ekmek ununu ekleyin. Ortasını çukur şeklinde açın.
  • Çukura instant maya, tuz ve toz şekeri ekleyin.
  • Ilık suyu ve zeytinyağını yavaşça ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamurun elastik bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-2 saat boyunca oda sıcaklığında mayalandırın. Bu süre zarfında hamurun boyutunun iki katına çıkması gerekiyor.
  • Mayalanan hamuru hafifçe yoğurun ve düz bir yuvarlak şekle getirin. Sonra, ekmek bıçağı ile hamurun üstüne bir çizgi çizin.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve hamuru tepsiye yerleştirin.
  • Fırını 220 dereceye kadar ısıtın. Hamuru fırına koyun ve 10 dakika boyunca pişirin.
  • Daha sonra, fırın sıcaklığını 190 dereceye düşürün ve ekmeği 20-25 dakika daha pişirin.
  • Ekmeği fırından çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.