Karamelli Trileçe nasıl yapılır? Tam kıvamında trileçe tarifi...
Boşnak tatlısı olarak mutfağımıza giren trileçe, sütlü tatlı seven vatandaşların favorileri arasında yer alıyor. Bir dilimi ortalama 300 kalori olan karamelli trileçe nasıl yapılır? İşte tam kıvamında trileçe tarifi...
12punto
Farklı soslarla hazırlanabilen trileçeye olan ilgi son dönemde artmış durumda.
Trileçe çeşitleri arasında en çok karamelli trileçe tercih ediliyor.
Peki, karamelli trileçe nasıl yapılır? İşte yapımına dair püf noktaları...
TRİLEÇE MALZEMELER
Keki için Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
- 5 su bardağı soğuk süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 400 ml. krema
- 2 yemek kaşığı süt tozu
- Karameli için Malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krema
TRİLEÇE TARİF
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
- Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
- Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
- Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
- Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
- Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
- Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.