Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Boşnak böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak taktikler

Balkan mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan Boşnak böreği, sabah kahvaltıların ve 5 çayının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, Boşnak böreği nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli? İşte Boşnak böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak taktikler...

Boşnak böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak taktikler

Boşnak ve Türk sofralarında yer alan Boşnak Böreği son dönemde popülaritesini arttırdı.

Boşnak böreği hazırlanırken kullanılan malzemeleri ve işinizi kolaylaştıracak taktikleri sizler için derledik.

BOŞNAK BÖREĞİ MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 kg un

1 yemek kaşığı tuz

3 su bardağı ılık su

İç malzemesi için:

500 gram yağsız kıyma

3 adet soğan

Sıvı yağ

Karabiber

Tuz

Açmak için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

-Unu ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.

-Ilık su ilave ederek güzelce yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin.

-Üzerine bir bez örtüp hamuru yarım saat dinlendirin.

-Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.

-Soğanları ince ince doğrayın.

-Kıymayı az yağda kavurun.

-Soğanları kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin.

-Karabiber ve tuz da ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.

-Dinlenen hamurunuzu yeniden yoğurup 2 eşit parçaya ayırın.

-Bezeleri 10 dakika daha dinlendirin.

Tereyağını eritip içine sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.

Bezelerden birini merdaneyle hafifçe açın.

Erimiş yağdan hamurun üzerine sürün ve elinizle hamuru çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün.

İç harcının yarısını hamurun üzerine yayın ve dikkatle rulo yapın.

Tepsiyi yağlayıp hamurları ortadan dışa doğru sarın.

İkinci hamura da aynı işlemleri yapın.

Yağın kalanını hamurların üzerine sürün.

Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.

Ardından çıkarıp sıcak servis yapın. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Boşnak Böreği yemek gurme