Kış sebzesi: Karnabahar faydaları

Vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan karnabahar, genellikle kış aylarında tüketilir. Çok beğenilen ve hemen her evde pişen karnabaharın insan sağlığına çok sayıda faydası bulunmaktadır.

12punto

Turpgiller ailesinden olan karnabahar, fosfor ve vitamin bakımından oldukça zengindir.

Karnabahar en çok haşlama yöntemiyle pişmektedir.

Karnabahar pişirirken içerisine koyulacak defne yaprağı ve sirkenin karnabahar kokusunu engelleyeceği de bilinmektedir.

KARNABAHAR FAYDALARI

  • İçerdiği sülforafan ve indol nedeniyle karnabahar kanser türlerinin gelişme riskini azaltıyor.
  • Yüksek lif içeriğine sahip olan karnabahar daha hacimli ve yumuşak bir dışkı sağlayarak kabızlığı önleyebiliyor.
  • İçerdiği manganez, C ve K vitaminleri sayesinde karnabahar antioksidan destek sağlıyor.
  • Karnabahar tüketiminin düşük kardiyovasküler hastalık riski ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.
  • Aynı zamanda karnabahar kolorektal sağlığın korunmasına da yardımcı olabiliyor.