Kısır malzemeleri neler? Kısır yapmanın püf noktası

Türkiye’nin doğusundan batısına hemen hemen her evde tüketilen kısırı hazırlamak oldukça kolay. Kısır malzemeleri neler, nasıl yapılır? Pratik kısır tarifi...

12punto

Çay saatlerinin ve dost buluşmalarının vazgeçilmezi olan kısır, lezzetinin yanında besleyici yönüyle de ön plana çıkmaktadır.

Kısırı yarım saat içerisinde hazırlayıp servis etmek mümkün.

KISIR MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tat kaşığı pul biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • Nar ekşisi
  • 1 tat kaşığı tuz

KISIR NASIL YAPILIR?

  • Isıya dayanıklı karıştırma kabında 1,5 bardak sıcak su ve 2 bardak ince bulguru karıştırın.
  • Malzemeler listesinde bulunan 1 tatlı kaşığı tuzu sıcak suya koyabilirsiniz, böylece tuz homojen dağılarak bulgurla özdeşleşir.
  • Isıya dayanıklı kabınızın kapağı varsa bu aşamada kapatın ya da üzerini streç ile kaplayın ve bulgurun şişmesi için bir süre bekletin.
  • Bulgurun üzerine zeytinyağı, domates ve biber salçasını ekleyip iyice karışana kadar harmanlayın.
  • Yağ ve salça bulgurla iyice karıştıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini ekleyip biraz daha karıştırın.
  • Bu aşamada bulgurun tadına bakarak dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz.
  • Yıkayıp doğradığınız maydanoz ve taze soğanı kısırınıza ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz kısıra; kısır ölçüsü oranında nane, kıvırcık ya da eğer seviyorsanız ince doğranmış salatalık ekleyebilirsiniz.