Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Sütlü irmik helvası tarifi: Pratik sütlü irmik helvası yapımı

Ortadoğu ve Balkan ülkelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan sütlü irmik helvası, yapımı itibarıyla oldukça pratik. Sütlü irmik helvası hazırlarken hangi malzemeler kullanılır? Sütlü irmik helvası tarifi...

Sütlü irmik helvası tarifi: Pratik sütlü irmik helvası yapımı

İrmik helvası, Türk mutfağının en çok tüketilen tatlılarından biridir.

İçerdiği protein değeri ile glisemik indeksi düşük bir besindir bu sayede sindirimi yavaşlatır ve kan şekerini dengeler.

Sosyal medya kullanıcıları, 'İrmik helvasının malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır?' sorusunun cevabını arıyor.

SÜTLÜ İRMİK HELVASI MALZEMELER 

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker

SÜTLÜ İRMİK HELVASI YAPILIŞI

  • Şerbeti için süt ve toz şekeri genişçe bir kaseye alın ve el çırpıcısı ile karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.Sütünüz ılık olursa daha çabuk şeker eriyecektir.Ben şerbeti pişirmiyorum sadece ılık süte şekeri ekleyerek çırpıyorum.Şerbeti hazırlıyarak bir kenara alın..ve helvayı kavuracağınız tencereyi ocağın üstüne yerleştirin.
  • Tereyağını alarak orta ateşte yakmadan eritin ve akabinde irmiği ekleyerek, devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın.Ateşiniz yüksek olmasın ağır ağır kavrulan irmik kendini çok güzel bulacaktır.Ve kokusunu çıkararak şerbeti çekerken güzel demlenecektir.
  • Ağır ağır kavrulan helvanız çok lezzetli olacaktır. Bu esnada  zeytinyağını da ekleyerek biraz gevşetin.
  • Şimdi fıstıkları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Fıstıklar pembeleşmeye başlayınca ,irmikte kokusunu vermeye başlayacaktır.
  • Ateşin altını iyice kısarak sütlü şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayın.Tencerenin kapağını kapatın ve şerbetin çekmesini bekleyin. Şerbeti çekince tencerenin kapağını bir kez açın ve tekrar kapatın.1-2 saat demlendirin.
  • Zevkinize göre servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.

Haber Kaynağı : 12punto

irmik helvası lezzet yemek