Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir?

Kivi meyvesi, içerdiği A, E, K vitaminleri, kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla ön plana çıkıyor. Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir? İşte kiviye dair merak edilenler...

12punto

Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen kivi, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına katkıda bulunurken E vitamini ile de cilt dokusunun yumuşak ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.

Tarih boyunca yapılan bilimsel araştırmalar kivinin insan sağlığına çok sayıda olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu.

KİVİNİN FAYDALARI:

  • Kalp ve damar sağlığını destekler.
  • Kanseri önler.
  • Sindirim sistemini güçlendirir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Diyabeti önler.
  • Cildi nemlendirir.
  • Bebeğin gelişimine katkıda bulunur.

KİVİ BESİN DEĞERİ:

A vitamini: 4 µg

E vitamini: 0.03 mg

K vitamini: 40.3 µg

C vitamini: 92.7 mg

E vitamini: 1.46 mg

Protein: 1.15 g

Yağ: 0.52 gr

Kalsiyum: 34 mg

Demir: 0.31 mg

Magnezyum: 17 mg

Fosfor: 35 mg

Potasyum: 312 mg

Sodyum: 3 mg

Çinko: 0.15 mg

Bakır: 0.13 mg

Karoten: 52 µg

Lutein ve zeaksantin: 120 µg

Folat: 25 µg

Kolin: 7.8 mg