Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Yer elmasının faydaları

Kuzey Amerika, Avrupa ve Türkiye'de yetiştirilen yer elmasının faydaları saymakla bitmiyor. Yer elması, kanserle mücadele, kan şekeri ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. İşte yer elmasının faydaları...

Yer elmasının faydaları

Kırmızı et yerine tüketilebilecek bir alternatif olan yer elması, çok iyi bir demir kaynağıdır.

Genellikle çiğ olarak tüketilen yer elmasının insan vücuduna çok sayıda faydası bulunuyor.

YER ELMASI FAYDALARI

  • Yer elması yemek beyninizi güçlendirebilir. Yer elması, nöron büyümesini teşvik ettiği ve beyin işlevini geliştirdiği tespit edilen diosgenin adı verilen benzersiz bir bileşik içerir. Diosgenin ayrıca çeşitli labirent testlerinde farelerde hafıza ve öğrenme yeteneklerini geliştirdi.

KANSERLE MÜCADELE EDİYOR

  • Yer elması, antikanser özelliklere sahip olabilecek birkaç antioksidan sağlar. Yapılan bir çalışmada yer elması açısından bir beslenme düzenine sahip olan kişilerin kolon tümörü büyümesini önemli ölçüde azalttı. Bu etkiler, yer elmasında bulunan antioksidanlarla ilişkilendirildi ve bu, bu yumruların kansere karşı koruma sağlayabileceğini düşündürdü.

MENEPOZ SEMPTOMLARINI AZALTIYOR

  • Yer elması, menopozun bazı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Düzenli tüketimde kan seviyelerinde azalan iki hormonun arttığı gözlemlendi. Östrojen seviyelerini iyileştirmek menopoz semptomlarını hafifletebilir.

İLTİHABI ÖNLÜYOR

  • Yer elmasındaki antioksidanlar iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kronik inflamasyon, kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi çeşitli durumların riskinin artmasıyla bağlantılıdır. Yer elması gibi iltihap önleyici yiyecekler yemek, kronik iltihabı yönetmeye yardımcı olabilir

KAN ŞEKERİN KONTROLÜNÜ SAĞLIYOR

  • Yer elması kan şekeri seviyenizi iyileştirebilir. Yapılan araştırmalar sonucunda yer elması ve yer elması özü verilen insan ve hayvanlarda açlık kan şekeri ve hemoglobinde düşüş yaşandı.
  • Uzun süreli kan şekerinde de kontrol sağlar. Yer elması içerisinde dirençli nişasta vardır. Dirençli nişasta, sindirilmeden bağırsaklarınızdan geçer. Bu nişasta türü, iştah azalmasının yanı sıra iyileştirilmiş kan şekeri seviyeleri ve insülin duyarlılığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararlarıyla bağlantılıdır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

  • Araştırmalar, patateslerdeki dirençli nişastanın, yiyecekleri parçalamaya ve bağırsaklarınızdaki iyi bakteri sayısını artırmaya yardımcı olan sindirim enzimlerini artırabileceğini gösteriyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

  • Bir çalışmada, 30 gün boyunca günde 390 gram yam yiyen kadınların kan kolesterol seviyelerinde %6'lık bir düşüş görüldü.

KANSIZLIĞI ÖNLÜYOR

  • Yer elması içinde bulunan yüksek oranda demir kansızlığı da önlemektedir. Yiyeceğiniz bir porsiyon yer elmasından yaklaşık olarak 13 mg demir alabilirsiniz.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Yer Elması sağlık