Nar ekşisi nedir, nasıl kullanılır?

Nar ekşisi, nar suyunun içindeki şekerin karamelize olmasını sağlayıp suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir üründür. Mayhoş ve tatlı bir tadı vardır, balzamik sirkeyi andırır. Peki, nar ekşisi nedir ve hangi alanlarda kullanılır? İşte cevabı...

12punto

Hatay ve Gaziantep'in nar ekşisi meşhurdur, fakat sadece buralarda kullanılmamaktadır.

Nar ekşisi, tüm güney mutfağında kullanılan bir malzemedir.

NAR EKŞİSİ NASIL KULLANILIR?

  • Nar ekşisi genelde salata sosu olarak kullanılır.
  • Mualle gibi ana yemeklere de katılır.
  • İçindeki yüksek şeker oranı dolayısıyla daha tatlı tatlar tercih edilen uluslararası mutfaklar tarafından da benimsenmiştir. Örnek olarak Amerika'nın güney muftağı verilebilir.
  • Bu mutfakta şekerli bir baharat karışımıyla ovulduktan sonra dumanda pişirilen etler önemli bir yer tutar.
  • Deneysel aşçılar tarafından bu baharat karışımına nar ekşisi eklenmektedir.