Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Nar faydaları neler? Nar tüketmek neye iyi gelir?

Sonbahar ve kış aylarında tüketilen nar, içeriğindeki C, A ve E vitaminleri sayesinde görme sağlığını desteklemektedir. Antioksidan özelliği yüksek olan nar, kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucudur.

Nar faydaları neler? Nar tüketmek neye iyi gelir?

Doğal bir kalp ilacı olarak da tanımlanan nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. 

NAR MEYVESİNİN FAYDALARI

Antioksidan Özelliği Yüksektir: Çok yüksek antioksidan içeri olan meyveler arasında yer almaktadır. Vücudun günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 45’ini karşılayabilecek özelliklere sahiptir. Bu özelliği ile vücutta oluşabilecek enfeksiyonlara karşı engelleyici bir rol alır ve tüm kanser çeşitlerine karşı koruma sağlamaktadır.

C vitamini, dış etkenlere temas edilmesi halinde faydalı özelliklerini kolay kaybedebilen bir vitamin olduğu için herhangi bir mutfak aleti ile temas edilmeden taze bir şekilde tüketilmelidir. Bu durumda taze olarak tüketildiğinde daha fazla fayda sağlamaktadır. 

Kalp ve Damar Hastalıklarına Karşı Koruyucudur: Kalp ve damar hastalıklarına karşı ciddi bir koruma sağlayan ve bu hastalıkları taşıyan kişilerde farklı rahatsızlıkların oluşmasını önler. Kan akışını ve dolaşımı kolaylaştırıcı özelliği ile dokulara yeterli oranda kanın ve oksijenin iletilmesine katkı sağlamaktadır. Kalp krizi oluşumuna karşı koruyucudur. Tansiyonu dengeler. Kişiler tarafından kullanılan ilaçlarla etkileşime girmemesine dikkat edilmelidir. Kalp rahatsızlıkları, hipertansiyon ya da farklı bir rahatsızlık tedavisinde ilaç kullanan bireyler, sürekli tüketilmesi konusunda mutlaka uzman bir doktordan onay almalıdır.

Enfeksiyonları Önler, Hafızayı Güçlendirir: Birçok araştırma ve inceleme sonucu nar tüketen kişilerin hafızası ve bilişsel işlevlerinin güçlendiği gözlemlenmiştir. Ayrıca beslenme ile ilgili sebeplere bağlı olarak görülen unutkanlık, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunları gibi durumların tedavisinde ilave olarak düzenli bir şekilde tüketilmesi bu fonksiyonları güçlendirebilir. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların ilk dönemlerinde bu meyvenin tüketimini artırmak hastalıkların ilerleyişi bakımından ciddi derecede bir yavaşlama sağlamaktadır.

Sindirim Sistemini Güçlendirir: Düzenli olarak tüketilen meyve, sindirim sorunlarının oluşumunu engeller. Kabızlık ve şişkinlik sorunlarının önüne geçer. Ayrıca posa özelliği bulunan meyve, yetişkinlerin sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlamaktadır. Posa özelliği ile kişilere uzun süre tokluk hissi sağlayan meyve, sağlıklı kilo vermek isteyen kişilerin diyet listelerinde yerini almaktadır.


Haber Kaynağı : 12punto

Nar faydaları Nar