Evde kruvasan yapmak mümkün! Orijinal kruvasan tarifi...
Fransız mutfağının öne çıkan tatlılarından olan kruvasanın orijinal tarifi ortaya çıktı. Ağızda eşsiz bir tat bırakacak kruvasan hazırlamanın detaylarını sizler için araştırdık...
12punto
13. yüzyıldan beridir Avusturya'da çeşitli şekillerde yapılan kruvasan, ilk olarak Fransa'da popüler hale gelmiştir.
Günümüzde tüm dünyada tüketilen kruvasının orijinal tarifi ve yapılışı belli oldu.
Kruvasan Malzemeler:
- 500 gram un
- 25 gram yaş maya
- 250 ml süt
- 75 gram şeker
- 10 gram tuz
- 250 gram tereyağı
- 1 yumurta
Kruvasan Yapılışı:
1) Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı ılık süt ile eritip unun ortasına dökün. Şeker ve tuzu da ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
2) Tereyağını merdane ile ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Hamuru tekrar yoğurup merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Tereyağını hamurun ortasına yerleştirin. Hamurun kenarlarını tereyağının üzerine katlayın. Merdane ile hamuru tekrar açın. Üçe katlayın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
3) Hamuru buzdolabından çıkarıp tekrar açın. Tekrar üçe katlayın ve buzdolabına koyun. Bu işlemi 4-5 kez daha tekrarlayın.
4) Son olarak hamuru 5 mm kalınlığında açın. Üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin geniş kenarından başlayarak rulo yapın. Uçlarını içe doğru kıvırarak hilal şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Oda sıcaklığında 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.