Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Saray kebabı nasıl yapılır? Pratik saray kebabı tarifi

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" dediği yemekteki özel menüde yer alan saray kebabının tarifi ve nasıl hazırlandığı merak ediliyor. Saray kebabı nasıl yapılır? İşte pratik saray kebabı tarifi...

Saray kebabı nasıl yapılır? Pratik saray kebabı tarifi

Cumhuriyet'in kuruluş kararının verildiği 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya Köşkü'nde verilen özel menüde yer alan saray kebabının yapılışı ve tarifi yurttarşlar tarafından internet üzerinde araştırılıyor.

SARAY KEBABI TARİFİ

Saray kebabı malzemeleri

  • 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 adet lavaş
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • Yoğurt

Et marinasyonu için;

  • 1 adet soğan suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • Birkaç dal taze kekik
  • 1 çay bardağı süt

SARAY KEBABI NASIL YAPILIR?

  • Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
  • Tava ısındıktan sonra içerisine bir miktar yağ eklenir.
  • Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
  • Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
  • Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
  • Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
  • Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
  • 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
  • Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

yemek gurme Saray Kebabı