Papatya çayı nedir, nasıl yapılır? Papatya çayı faydaları
Papatya, Asteraceae bitki ailesinde bulunan farklı cinsteki bir grup bitki için kullanılan ortak bir isimdir. Çeşitli sağlık durumları için doğal bir ilaç olarak yüzyıllardır tüketilen papatya iyi bir antioksidan deposu olma özelliğine sahiptir. Peki, papatya çayı nasıl yapılır? İşte papatya çayı faydaları...
12punto
Papatya çayı faydaları için geleneksel olarak özellikle kaygıyı ve sindirim sistemini yatıştırmak için uzun yıllardır kullanılmıştır. Yapısında flavonoid adı verilen ve birçok bitkide bulunan bir grup kimyasal madde bulunur.
Flavonoidler papatyanın tıbbi etkilerinde önemli bir rol oynar.
Araştırmacılar papatyada bitkinin yararları ile ilişkili başka hangi kimyasalların bulunduğunu henüz net olarak bilmemektedir.
Papatya çayı yapmak için bitkinin çiçekleri kurutulur ve kuru çiçekler kaynar su yardımıyla demlenir.
PAPATYA ÇAYI MALZEMELER
- Yarım litre içme suyu
- 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya
PAPATYA ÇAYI NASIL YAPILIR?
- İlk olarak suyu ocakta alın ve altını açın.
- Suyun kaynamasını beklerken daha önce almış olduğunuz kurumuş papatyaları hazırlayın.
- Daha sonra kurutulmuş papatyaları da suyun içerisine ekleyelim.
- Su kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Yaklaşık 3-4 dakika demlenmesini bekleyin.
- Daha sonra çayı süzgeçten geçirerek papatyanın çiçek kısımlarını süzün.
- Artık çayınız hazır.
PAPATYA ÇAYI FAYDALARI
- Kronik uykusuzluğa da iyi gelebilmektedir.
- Çeşitli sindirim rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır.
- Pankreas hücre zararına karşı savaşır.
- Sindirim sistemi, göğüs, deri, prostat ve rahim kanseri hücreleri ile savaşır.
- Kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.
- Kalp sağlığını korur. Kan basıncı (tansiyon) ve kolesterolü düzenler.
- Soğuk algınlığını önlemek ve tedavi etmek için kullanılır.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendir.
- Boğaz ağrılarına iyi gelir.
- Cilt sağlığını iyileştirir.
- Kemik kaybını önler.