Pratik kadife tatlısı tarifi

'Nursel'in Mutfağı' adlı programda yapılan kadife tatlısı sosyal medyada kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Kadife tatlısı nedir, nasıl yapılır? Kadife tatlısı tarifi...

12punto

Kadife tatlısı; hafif oluşu ve damakta bıraktığı lezzet yönünden yurttaşlar tarafından tercih edilen tatlıların başında gelmektedir.

Kadife tatlısını evde 40-45 dakika içerisinde hazırlamak mümkün.

KADİFE TATLISI MALZEMELER

  • 150 gram tereyağı
  • 150 gram sıvı yağ
  • 300 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 320 gram un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı gıda boyası
  • 200 gram süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

KREMASI İÇİN

  • 250 gram labne peyniri
  • 120 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri

KADİFE TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve karbonatı ayrı bir kaseye eleyin.
  • Sütü ısıtıp içine limon suyunu ekleyin. Karıştırıp soğuması için kenara alın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ekleyip yumuşayana kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Soğuyan süte gıda boyasını ekleyip karıştırın ve yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Son olarak un karışımını da ekleyip hepsini güzelce çırparak kek hamuru elde edin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Hamuru iki ayrı 22 santimetrelik kalıba dökün ve fırına verin.