Pratik kadife tatlısı tarifi
'Nursel'in Mutfağı' adlı programda yapılan kadife tatlısı sosyal medyada kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Kadife tatlısı nedir, nasıl yapılır? Kadife tatlısı tarifi...
12punto
Kadife tatlısı; hafif oluşu ve damakta bıraktığı lezzet yönünden yurttaşlar tarafından tercih edilen tatlıların başında gelmektedir.
Kadife tatlısını evde 40-45 dakika içerisinde hazırlamak mümkün.
KADİFE TATLISI MALZEMELER
- 150 gram tereyağı
- 150 gram sıvı yağ
- 300 gram şeker
- 3 adet yumurta
- 320 gram un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı gıda boyası
- 200 gram süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı karbonat
KREMASI İÇİN
- 250 gram labne peyniri
- 120 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
KADİFE TATLISI NASIL YAPILIR?
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve karbonatı ayrı bir kaseye eleyin.
- Sütü ısıtıp içine limon suyunu ekleyin. Karıştırıp soğuması için kenara alın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ekleyip yumuşayana kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- Soğuyan süte gıda boyasını ekleyip karıştırın ve yumurtalı karışıma ilave edin.
- Son olarak un karışımını da ekleyip hepsini güzelce çırparak kek hamuru elde edin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Hamuru iki ayrı 22 santimetrelik kalıba dökün ve fırına verin.