Pratik menengiç kahvesi yapımı

Menengiç kahvesi, Türk kahvesinden daha yumuşak bir içime sahiptir. Antioksidan ve fenolik bileşenler içerir. Peki, menengiç kahvesi nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte pratik menengiç kahvesi tarifi...

12punto

Menengiç kahvesi ülkemizde en çok Elazığ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve çevresinde tüketilmektedir.

Düzenli olarak tüketildiği takdirde göğsü yumuşatır ve iyi bir balgam söktürücüdür.

MENENGİÇ KAHVESİ NASIL YAPILIR?

  • Bir fincan soğuk süt cezveye aktarılır.
  • Cezve içerisinde 1 kaşık menengiç kahvesi, arzuya göre şeker ilave edildikten sonra iyice karıştırılarak kahvenin tadı ve aromasının süte geçmesi sağlanır.
  • Kısık ateşte kahve ağır ağır pişirilirken sürekli karıştırılarak kremamsı doku elde edilir.
  • Kahve köpürüp bir taşım kaynadıktan sonra fincana aktarılır.
  • Artık kahveniz servise ve içilmeye hazırdır.

MENENGİÇ KAHVESİ FAYDALARI

  • Öksürüğü keser.
  • Balgam söktürür.
  • Nefes açıcıdır.
  • Nefes Darlığına iyi gelir.
  • Antiseptik Özelliği vardır.
  • Göğsü yumuşatır.
  • Solunum Yollarına faydası vardır.
  • Ayak terlemelerini önler.
  • Böbrek Kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
  • Mide ağrılarını dindirir.