SİYAD'dan Akın Aksu açıklaması: 'Taciz ve tehdit dolu mesajı kınıyoruz'

'Ahlat Ağacı' ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmlerinin senaristlerinden olan, TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanacak ‘Ufuklar ve Sınırlar’ adlı dizinin senaryosunda da imzası bulunan Akın Aksu, Kutsal Motor ekibinden Zeynep Ocak'a taciz ve tehdit dolu bir mesaj atmıştı. SİYAD tarafından yapılan açıklamada, "Taciz ve tehdit dolu mesajı kınıyoruz" denildi.

12punto

Ahlat Ağacı ve Kuru Otlar Üstüne’nin senaristlerinden Akın Aksu, TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanacak ‘Ufuklar ve Sınırlar’ adlı dizisini eleştiren Kutsal Motor ekibinden Zeynep Ocak’a tehdit içerikli mesaj gönderdi.

Aksu mesajında, Ocak’la birlikte program yapan Kaan Karsan ve Hasan Cömert’i de hedef aldı. Ocak, Aksu’nun mesajını Kutsal Motor’un dün (10 Kasım) yayımlanan son programında deşifre etti.

'O TAVIRLARI SANA YEDİRİRİM'

Ocak’ın aktardığına göre Aksu, “Hakkımda hiçbir şey bilmeden ileri geri konuşmuşsun. İstanbul’da oturuyorum. 1 yıl Cihangir, 4 yıldır da Kurtuluş’ta oturuyorum. ‘Adamcağız’ değilim. Bunu iyice bir öğren, hocam diyerek sergilediğin o tavırları sana yediririm” dedi.

Yine Ocak’ın aktardığına göre Aksu, programın diğer yorumcularından Hasan Cömert ve Kaan Karsan’ın numaralarını “Bana yanındaki erkeklerin telefon numarasını yolla. Bir de o zavallıların numaralarını bulmaya çalışırsam sinirim katlanacak. Arkadaşlarının cezaları ve pişmanlıkları kat kat artacak” diyerek istedi.

SİYAD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Tehdit içerikli mesaj sonrasında Akın Aksu, sektörden tepki gördü. Altyazı Sinema Dergisi ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Aksu’yu kınadı.

Siyad tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Senarist Akın Aksu'nun Kutsal Motor ekibinden Zeynep Ocak'a gönderdiği taciz ve tehdit dolu mesajı kınıyoruz. Hiçbir gerekçe, eleştirmenlerin doğrudan hedef alınmasının, tehdit edilmesinin bahanesi olamaz. Üyelerimizden Kaan Karsan'ın da aralarında olduğu meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerken, sinema dünyasını da bu davranışa karşı tavır almaya çağırıyoruz."