Abdülkadir Selvi açıkladı: Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki yeminden rahatsız

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiğini iddia etti.

12punto

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde mezun olan teğmenlerin bir kısmının "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atmasını "korsan yemin" olarak tanımladı ve bu durumun Türk ordusunun başarılarına gölge düşürdüğünü ileri sürdü. 

Selvi, köşe yazısında, Kara Harp Okulu’ndan 980 teğmenin mezun olduğunu ve bunların yaklaşık 200-250’sinin kılıçlarını kaldırarak dönem birincisinin liderliğinde bu sloganı attığını belirterek "Peki o zaman geriye kalan 750 teğmen Mustafa Kemal’in askeri değil mi? Onların komutanları Mustafa Kemal’in askerleri değil mi?" dedi.

ERDOĞAN'DA RAHATSIZ

Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yaşananlardan rahatsız olduğunu öne sürerek, "Türk ordusu başarılarıyla tartışılmayı ve alkışlanmayı hak ediyor. Ama bu tür askeri vesayet dönemlerinin ruhunu yansıtan eylemler, bu başarılara gölge düşürüyor" ifadelerine yer verdi.