Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Bahçeli’nin danışmanından teğmenlere hakaret edenlere çok sert sözler: 'Atatürk düşmanlığı yapan kansızlar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün gazetesindeki köşe yazısında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli’nin danışmanından teğmenlere hakaret edenlere çok sert sözler: 'Atatürk düşmanlığı yapan kansızlar'

Türkgün Gazetesi Başyazarı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Danışmanı Yıldıray Çiçek, Türk askerlerinin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganının darbe paranoyasına neden olacak şekilde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Çiçek, bu sloganların Atatürk’e olan sevgi ve sadakati temsil ettiğini ve bu tür sloganların darbenin ayak sesleri olarak değerlendirilmesinin uygun olmadığını belirtti.

'ATATÜRK'E KARŞI CİNNET GEÇİREN SOYSUZLAR'

Yıldıray Çiçek, Atatürk ismini kullanarak vatana ihanet edenlerin ve 'Atatürk’e karşı cinnet geçiren soysuzların' toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını söyledi. Bu kişilerin yaratmaya çalıştığı atmosferin, Türkiye’deki kaos ve kutuplaşma arayışlarını körüklediğini vurguladı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarının Atatürk’e ve onun mirasına olan sadakati ifade ettiğini belirten Çiçek, bu sloganların darbe paranoyası için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Yıldıray Çiçek köşe yazısında ayrıca 2008 yılına kadar milli bayramlarda Atatürk ve silah arkadaşlarının Cuma hutbelerinde rahmet ve minnetle anıldığını, ancak bu uygulamanın sonradan kesintiye uğradığını belirtti. Bu tartışmaların sona erdirilmesinin hükümetin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Atatürk’e düşmanlık eden veya saygısızlık yapan kişilerin içinde barındırılmaması gerektiğini vurgulayarak "Mustafa Kemal Atatürk, her daim rahmet ve minnetle anılmayı hak eden bir komutan ve devlet adamıdır" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Devlet Bahçeli teğmen