AKP'den 'Yenidoğan' çetesi açıklaması: 'Cinayet şebekesinin tüm uzantılarını ortaya çıkaracağız'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmallerle ölümlerine neden olan çeteye ilişkin, "Bizi uyutmayan bu olayda tüm uzantıları ortaya çıkaracağız ve hak ettikleri cezayı almaları için mücadele edeceğiz" dedi.

12punto

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmaller sonucu ölümlerine neden olan çeteye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde düzenlenen AKP Sarıçam 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Çelik, olayın kamuoyunda infial yarattığını belirtti.

CİNAYET ŞEBEKESİNİN TÜM UZANTILARINI ORTAYA ÇIKARIRIZ

Çelik, yaptığı açıklamada, "Bizi son derece üzen, birkaç gündür uyutmayan bu hadise karşısında maalesef ortaya çıkan tablo, bu cinayet şebekesinin diyalogları, ortaya çıkan konuşmaları herkeste bir şok etkisi yaratmıştır" dedi. Olayın yakından takip edildiğini vurgulayan Çelik, "Cinayet şebekesinin tüm uzantılarını ortaya çıkarırız ve hak ettikleri cezayla karşılaşmaları için her türlü mücadeleyi veririz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan çeteyle ilgili fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürülmüştü. 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları kamuoyunda tepki toplarken, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümete yönelik eleştiriler yöneltilmişti.

ŞOK ETKİSİ YARATMIŞ

Ömer Çelik, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Bazı hastanelerin yeni doğan ünitelerinde bir çetenin, çıkar elde etmek amacıyla yeni doğan bebeklerin ölümlerine sebebiyet verdikleriyle ilgili haberleri her bakımdan hassasiyetle takip ediyoruz. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız bu konuyu son derece yakından takip ediyor. Parti olarak biz de konunun takipçisiyiz. Bizi son derece üzen, birkaç gündür uyutmayan bu hadise karşısında maalesef ortaya çıkan tablo, bu cinayet şebekesinin diyalogları, ortaya çıkan konuşmaları herkeste bir şok etkisi yaratmıştır."

Çelik ayrıca, "Bu cinayet şebekesi sağda solda tehditler savurmaya da devam ediyor. Bunların hiçbirine biz taviz vermeyeceğiz. Bu cinayet şebekesinin bütün uzantılarını ortaya çıkartırız ve hak ettikleri cezayla karşılaşmaları için her türlü mücadeleyi veririz. Kaybettiğimiz yavrularımız, bebeklerimiz için çok üzgünüz. Bu cinayet şebekesinin hak ettiği cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek kararlılıklarını vurguladı.