Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.794
/gundem/video-yenidogan-cetesinin-magdurlari-konustu-firat-sari-bebegimizi-19-gun-yogun-bakimda-tuttu-56177

Yenidoğan çetesinin mağdurları konuştu: 'Fırat Sarı bebeğimizi 19 gün yoğun bakımda tuttu'

Türkiye'yi derinden sarsan Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği isimlerden biri olan Onurcan Acar yaşadıkları zorlu süreci televizyon ekranlarında anlattı.

İstanbul'da yeni doğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanması ve çok sayıda bebeğin ölümüne yol açan Yenidoğan Çetesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

22 kişinin tutuklandığı soruşturmanın ardından çetenin mağdur ettiği isimlerden Onurcan Acar EKOL TV ekranlarında açıklamalarda bulundu. 

BEBEĞİMİZ SAĞLIKLI OLDUĞU HALDE YOĞUN BAKIMDA KALDI

Onurcan Acar, yaşadıkları süreci şu sözlerle aktardı: 

“Bebeğimiz sağlıklı olduğu halde 19 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorun verdiği bilgilere göre, bebeğimizin durumu iyi görünüyordu. Ancak Fırat Sarı, bebeğin solunum sıkıntısı ve kanında enfeksiyon olduğunu söyleyerek yoğun bakıma alındığını ifade etti. Bu durum, hem biz aile olarak büyük bir endişe içinde kalmamıza yol açtı hem de bebeğimizin gereksiz yere bu kadar uzun süre hastanede kalmasını sorgulamamıza neden oldu.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin olarak Büyükçekmece Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılmış, soruşturmayı yürüten savcı Y.E. ise makamında tehdit edilmişti. Olayın ortaya çıkması kamuoyunda infial yaratırken, 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Haber Kaynağı : 12punto