Aydınlık hedefe Ulusal’ı koydu: SADAT’çıyı televizyonlarına çıkardıklarını unuttular

Aydınlık gazetesi bugünkü haberinde, SADAT yazısı nedeniyle Akit’in hedefi olan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e destek verdi. Ancak SADAT kurucularından olan Ersan Ergür, Ulusal Kanal’daki birçok televizyon programında tepkilere rağmen yorumcu olarak yer almıştı.

12punto

Aydınlık gazetesi bugün (28 Ağustos 2024) “SADAT yazısı Akit yazarını kızdırdı... Sözcü yazarına ağır suçlama: Hortumcuların asil gazetecisi” başlıklı bir habere imza attı. 

Aydınlık’ın haberinde, “Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü köşesinde Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ü hedef aldı. Öztürk’ün banka hortumcularından maaş aldığını öne sürdü” ifadeleri yer aldı. 

Aydınlık, Saygı Öztürk’ün SADAT yazısı nedeniyle Akit’in hedefine girdiğini vurguluyordu. 

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “BM raporu: ''SADAT ambargoyu deldi 5 bin Suriyeliyi Libya’da eğitti” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. 

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise SADAT yazısı nedeniyle Saygı Öztürk’ü hedefe koymuştu. 

SADAT’YI YORUMCU YAPTIKLARINI UNUTTULAR

Aydınlık gazetesi SADAT’a karşı Saygı Öztürk’ün hedefe koyulduğunu yazdı ancak aynı medya grubunda yer alan Ulusal Kanal ise SADAT kurucularından olan Ersan Ergür’ü birçok kez televizyon programlarına yorumcu olarak çıkarmıştı. Hatta sonra olarak FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıldönümündeki programda da konuk Ersan Ergür’dü. 

İşte o programlardan bazıları: 

SADAT’I “GLADYO’NUN MERKEZİ” OLARAK TANIMLIYORDU 

Üstelik, Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın bağlantılı olduğu Vatan Partisi önceki adıyla İşçi Parti olduğu dönemde SADAT’ın Beylikdüzü’ndeki merkezine giden ilk parti olmuştu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, SADAT’ı “Gladyo’nun merkezi” olarak tanımlıyordu. 2012 yılında İşçi Partisi SADAT merkezine gittiğinde Aydınlık gazetesi “İşçi Partisi Gladyo'nun merkezine girdi. İşçi Partisi, Suriye'de Esad yönetimine karşı terör eylemlerini düzenleyen militanların eğitildiği merkeze girdi. İşçi Partisi üyeleri sabah saatlerinde, SADAT'ın İstanbul Beylikdüzü'ndeki merkezi önündeydi” haberini yapmıştı.

KİM BU ERSAN ERGÜR

SADAT kurucusu Ersan Ergür, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT merkezi önüne gittiği dönemde sosyal medya hesabından “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz. Etmeyeceğiz” mesajını paylaşmıştı. Tepki çeken sözlerinden sonra Ersan Ergür hakkında suç duyurusu yapılmıştı. 

Ersan Ergür, bir röportajında ise 22 İslam ülkesinin silahlı kuvvetleriyle çalıştıklarını söylemişti. Bu ülkelerin isimlerini "Türkiye'nin menfaatlerine aykırı" olduğu iddiasıyla açıklamayan Ergür, "Bizim o ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD'si, Fransa'sı mutlaka biliyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılmaması gerekiyor" demişti. 

NEDİR BU SADAT

SADAT kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 4 Ağustos 2024’te hayatını kaybetti. Tanrıverdi,  2012 yılında, TSK’dan “irticai faaliyetler” nedeniyle atılan askerlerle birlikte SADAT’ı (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) kurdu.

Emekli askerlerin kurduğu ve “Gayri Nizami Harp” eğitimi verdiği SADAT’ın arşivinde neler var?

Adnan Tanrıverdi, yine yöneticisi olduğu ASDER ve ASSAM raporlarında “Eyalet sistemi getirilmelidir” demişti.

Tanrıverdi'nin Ocak 2015'teki "Çözüm sürecinin ulaştığı aşamada ASDER-ASSAM raporu" sunumunda yaptığı konuşmasında dikkat çeken ifadeler şöyle:

“Eyalet sistemi getirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin taşra teşkilatı ve devletin yönetim şekli tekrar düzenlenmelidir. Bu sistem hem Kürtlerin ve diğer etnik grupların özerklik isteklerini kaplayacak hem de devlete bağlılık ve aidiyet duygusunu artıracak şekilde oluşturulmalıdır. Her bakanlık kendine bağlı en fazla 6 veya 10 birimi layıkıyla sevk ve idare edebilir. 81 vilayet merkezden dirayetle yönetilemez.”

FETÖ KANALINDA “LAİKLİK ÇIKARILSIN” DEDİ

2004'te YAŞ kararları ile ordudan atılan 7 askerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı görevini de üstlenen Adnan Tanrıverdi, ASDER'in hazırladığı ve Meclis'e sunduğu Anayasa teklifi ile ilgili FETÖ’nün kapatılan yayın organı STV'ye açıklamalarda bulunmuştu.

Tanrıverdi, “Resmi ideoloji Anayasa'da olmasın, Anayasa'da laiklik ilkesi olmasın, çünkü bunlar hep inançlı insanların üzerine baskı olarak kullanılmış meseleler” ifadelerini kullanmıştı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE KARŞI ÇIKIŞ

“İstanbul Sözleşmesi Öldürür” kampanyasına destek veren SADAT’çılar, sözleşmenin feshedilmesi kararının ardından ise destek açıklaması yayımlamıştı. Açıklamada “Huzurlu ve güçlü aile güçlü Türkiye diyoruz” ifadeleri yer almıştı.

SADAT 2023’Ü İŞARET ETMİŞTİ

Peki, Adnan Tanrıverdi’nin mezara götürdüğü sırlar ne?

SADAT’ın 2023 planı... 

SADAT’ın 2023 seçim planı ayrıntılarını SADAT kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin oğlu ve bugünkü SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından kaleme aldığı yazısında anlatmıştı.

Melih Tanrıverdi, SADAT’ın düşünce kuruluşu olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği'nin (ASSAM) sitesinde, 25 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan “Türkiye Seçimini Yaptı” başlıklı yazısında, Türkiye’nin 2023 seçimlerine giden yoldaki hedefinin “ASRİKA” projesi olduğunu belirtti.

“2018 – 2023 Döneminde Ne Olacak?” diye soran Melih Tanrıverdi, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“1- Dünya Siyasetinde vesayet altında tutulan Müslüman coğrafyasının yani sessiz çoğunluğun kurtuluş ümidi olmaktan Doğal Lideri olmaya terfi edecektir.

2- Birleşmiş Milletler Örgütündeki dengeleri değiştirecektir.

3- İslam Ülkeleri Birliğinin ilk adımlarını atacaktır.

4- Barış ve Huzur ortamının tüm insanlığın hakkı olduğu gerçeğinden hareketle ASRİKA (Asya – Afrika) bölgesinde vesayet altına alınarak istikrarsızlaştırılan devletlere destek verecek ve dün adı Süper Güç olarak anılan Devletlerin korkulu rüyası olacaktır.”

NEDİR BU ASRİKA PROJESİ

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, 24 Haziran seçimleri sonrası değerlendirmelerinde, 2023 seçimlerine giden yolda, ASRİKA projesini öne çıkaracaklarını ve AKP hükümetinin de ASRİKA projesine yoğunlaşacağını öne sürüyordu.

PEKİ, NEDİR BU ASRİKA PROJESİ 

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin babası, SADAT’ın temellerini atan Adnan Tanrıverdi, “28 Şubat’tan 15 Temmuz’a” kitabında ASRİKA projesini 28’i Asya, 28’i Afrika’da olan Müslüman ülkelerin ittifak kurması gerektiğini ifade ederek şöyle açıklıyordu:

“Halkın çoğunluğu Müslüman olan 60 devletin 28’i Asya, 28’i Afrika ve 4’ü Avrupa kıtalarında yer almaktadır. Avrasya ve Kuzey Atlantik ittifakı İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmediği gibi, ihtilafların, çatışmaların ve iç savaşların asıl sebebi haline gelmiştir. Bu sebeple, İslam dünyasının Asya-Afrika coğrafyası “ASRİKA” mihverinde yeni bir ittifakın içine girmesi zaruret haline gelmiştir.”

ASSAM, 2017 yılından bu yana her yıl “ASRİKA Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongreleri" düzenliyor. Bu kongrelerde anayasa taslakları ortaya çıkarılarak ASRİKA’nın temel amaçları belirleniyor.

BAŞKENTİ: İSTANBUL, DİLİ: ARAPÇA, HUKUKU: ŞERİAT

Birinci ASRİKA Kongresi, 23-24 Kasım 2017 tarihinde “Geçmişten Geleceğe Yönetim Biçimleri” başlığıyla İstanbul’da toplandı. Kongrenin sonunda bir anayasa taslağı kaleme alındı. 63 sayfa ve 181 maddeden oluşan, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde hazırlanan “İslam Ülkeleri Konfederasyonu Anayasası” ile ayrı bir yönetim şekli, askeri gücü, yargısı, başkenti, bayrağı, dili olan “İslam Devletler Birliği” kurulması önerildi.

Bu anayasanın 6. maddesine göre, ASRİKA İslam Devletler Birliği’nin resmi dili Arapça, bayrağı, kırmızı-yeşil zemin üzerine beyaz ay ve milli devlet sayısı kadar yıldız, başkenti İstanbul/Türkiye olarak belirlendi. Madde 7’de ise “ASRİKA İslam Devletler Birliği’nin temel amacı; İslam şeriat ve akidesini hakim kılarak…” sözleriyle kurulacak birliğin şeriatla yönetileceğini ifade ediliyordu.

ORTAK PARA BİRİMİ: ASRİKA DİNARI

İkinci ASRİKA Kongresi 1-2 Kasım tarihlerinde “İslam Ekonomisi Ve Ekonomik Sistemler” başlığıyla İstanbul’da toplandı.

Bu kongrenin sonunda da ASRİKA projesinde yer alan ülkelerin ekonomisiyle ilgili kararlar alındı. Bu kararların bazıları şu şekilde:

-İslam ülkeleri arasında gümrük birliğinin tesisi, ortak pazarın kurulması, para birliğinin kabul edilmesi, birlik üyeleri arasında ticaret bölgelerinin kurulması,

-Zekat müessesine, ortak bir fon halinde devletlerin kontrolünde kurumsal bir hüviyet kazandırılması,

-Birliğe bağlı ticaret odasının, ticaret mahkemelerinin kurulması,

-İslami elektronik dinar para biriminin (ASRİKA Dinarı) oluşturulması…