İBB Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız: 'Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un gençlerle alakası yok'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na bağımsız aday olan Taylan Yıldız, İstanbul Üniversitesi kampüslerinin yurttaşlara açık olmasını gündeme getirmişti. Kampüse girmesinin perde arkasını anlatan Yıldız, "Gençler beni çağırdı ve olay yerine geldim. Gördüğünüz gibi diğer İBB Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un gençlerle alakası yok" açıklamasını yaptı.

12punto

12punto.com.tr / Özel

İstanbul Üniversitesi’nin tarihi Beyazıt Yerleşkesi’nin hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında randevu alınarak yurttaşların ziyaretine açılması kamuoyunda tartışma yarattı.

Uygulamayı eleştiren Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Taylan Yıldız, kampüse girerek sosyal medyanın gündemine geldi.

'HASSAS KONULARI KAŞIMAK İSTEYEBİLİRLER'

Olayın perde arkasını 12punto'ya anlatan Taylan Yıldız, "Burayı gezenlerin hiçbirinin tarih veya kültür aşkıyla dolaştığını görmedim. Unutulmamalıdır ki İstanbul Üniversitesi politik bir okuldur. Takdir ederseniz zaten 280 bin kişi var. Birileri hassas konuları kaşımak isteyebilir ama gençler art niyetli kişilere papuç bırakmayacaktır" dedi. 

'REFLEKSLERİ YETERSİZ'

Gençlerin kendisini okula davet ettiğini aktaran Yıldız, "Gençlerin sesine kulak verdim. Her daim onların yanındayım. Diğer İBB Başkanı adayları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'u burada göremedik. Onları da davet ettim ama gelmediler. Çünkü onların gençlerle alakası yok. Refleksleri bu konuda yetersiz. Veyahut başka gündemleri mevcut" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteye bağlı tüm kampüslere ziyaretçilerin alınacağı duyuruldu:

"Bu eşsiz atmosferi daha yakından tanımak ve bilimi daha yoğun hissetmek için kampüsümüzün belirli alanlarını paydaşların karşılıklı saygı, anlayış ve özenli dikkati ile ziyarete açıyoruz. Ziyaretçilerimizin tabi olacakları prosedürler ile ziyaretlerin, karşılıklı özen, ihtimam ve Üniversitemizin bir bilim yuvası olduğu anlayışıyla gerçekleşeceğine inancımız tamdır"

Kamuoyunda oluşan tepki sonrası İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yeni bir açıklama yayımladı.

İstanbul Üniversitesi, üniversiteye ziyaretlerin hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında, tarihi ve kültürel niteliklerinden dolayı Beyazıt yerleşke bahçesini kapsayacak şekilde, internet sitesinden randevu alınarak gerçekleşeceğini bildirdi.