İşte ‘Mehmet Şimşek gidiyor’ söylentilerinin bedeli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine yönelik söylentilerin ekonomiye maliyeti 10 milyar dolara ulaştı. Döviz rezervlerindeki kayıpların yanı sıra, ağustos ayındaki kur artışının da piyasalar üzerindeki olumsuz etkileri dikkat çekiyor.

12punto

10haber yazarı Erdal Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine yönelik söylentilerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini ele aldı. Sağlam, bu söylentilerin ekonomik maliyetinin yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu vurguladı.

Erdal Sağlam, ekonomi yönetiminin hesaplamalarına göre, döviz rezervlerindeki kaybın bu maliyetin büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, ağustos ayındaki sepet kur artışının yüzde 3'e çıkmasıyla oluşan ekonomik tahribatın da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu istifa söylentilerinin kaynağının, AKP'li parti yöneticileri, bürokratlar ve danışmanlar olduğunu belirten Sağlam, bu söylentilerin zamanlamasının arkasında, yıllık enflasyonda baz etkisiyle beklenen düşüşün gerçekleşmemesi ve enflasyonun belirlenen hedeflere ulaşmadan yapılacak operasyonların olduğunu öne sürdü.