Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0106
Dolar
Arrow
34,2550
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5453
Altın
Arrow
3027,0000
BIST
Arrow
8.759

Mehmet Şimşek: Deprem bölgesine 4 milyar dolar aktardık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden kalkınması için 2023 ve 2024 yıllarında yaklaşık 4 milyar dolar tutarında dış kaynak sağlandığını açıkladı.

Mehmet Şimşek: Deprem bölgesine 4 milyar dolar aktardık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem sonrası yaraların sarılması ve bölgenin yeniden kalkınması için sağlanan uluslararası dış kaynak akışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Şimşek, 2023 ve 2024 yıllarında deprem finansmanı kapsamında yaklaşık 4 milyar dolar tutarında dış kaynak sağladıklarını ileri sürdü. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden kalkınmasının en önemli önceliklerden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, bu süreçte uluslararası kuruluşlarla işbirliklerinin sürdüğünü belirtti. 

Bölgenin yeniden inşasında yol, tünel ve köprülerin yenilenmesi çalışmalarının önemine değinen Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere yaklaşık 187 milyon avroluk uzun vadeli ve düşük faizli finansman sağlandığını ifade etti.

FİNANSMAN SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bakan Şimşek, ayrıca İslam Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesindeki ihracatçıların finansmanı ve yeşil dönüşümlerinin desteklenmesi amacıyla Türk Eximbank'a 100 milyon dolar finansman sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bunun yanı sıra, Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşu'ndan depremden etkilenen işletmelerin uluslararası ticaretinin desteklenmesi için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'na 100 milyon dolar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'na ise 50 milyon dolar finansman sağlandığını açıkladı.

Mehmet Şimşek, sağlanan bu kaynakların, hükümetin uyguladığı programa duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl sonuna kadar yaklaşık 2 milyar dolar daha finansman sağlanmasına yönelik görüşmeler sürüyor. Hem deprem bölgesinin hem de ülkemizin kalkınması adına uygun koşullu dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı