Son Dakika: CHP'nin ‘Yenidoğan çetesi’ heyeti İstanbul’a geliyor: 'Yüzyılın Sağlık Skandalı’

Son Dakika... CHP lideri Özgür Özel'in Türkiye’nin gündemindeki ‘Yenidoğan çetesi’ için görevlendirdiği heyet bu gece yola çıkıyor. Heyetin yarın İstanbul'da olacağını söyleyen CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, konuyu 'Yüzyılın Sağlık Skandalı’ boyutunda ele aldıklarını belirtti. CHP heyeti İstanbul buluşmasında nasıl bir eylem yapacaklarını tartışacak.

Nagihan Yılkın

NAGİHAN YILKIN /12punto.com.tr/ ÖZEL

Türkiye bugün 'Yenidoğan çetesi'ni, anlaşmaları hastaneleri, hastane sahiplerinin siyasi bağlantılarını ve hastanedeki skandalları konuştu.

CHP lideri Özgür Özel ise akşam saatlerinde X  hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gündemindeki ‘Yenidoğan çetesi’ için heyet görevlendirdiğini duyurdu.

YOLA ÇIKTILAR

Özel'in heyet açıklamasının ardından CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun'a ulaştık. Dursun, heyete ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz de vekillerimizle ve genel başkan yardımcılarımızla görüştük. Bu gece yola çıkıyorlar, yarın İstanbul’a gelecekler" dedi.

'SAĞLIKTA ÖZELLİŞTİRMENİN SONUCU'

Bunu geniş kapsamlı ‘Yüzyılın Sağlık Skandalı’ boyutunda ele alıyoruz diye belirten Selli, "Türkiye yüzyılının, sağlıkta özelleştirmenin ortaya çıkardığı bir meseledir bu. Yenidoğanlar, savunmasız bebek bedenleri üzerinde bu şekilde tezahür etmiştir. Bu bağlamda ele alınmalıdır noktasındayız. Dolayısıyla heyet buraya geldikten sonra bu süreci geniş kapsamlı değerlendirip ona göre tutumumuzu sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP heyeti İstanbul buluşmasında nasıl bir eylem yapacaklarını tartışacak.

Heyette CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekilleri Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba yer alıyor.

'ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR'

CHP lideri Özgür Özel, 'Yenidoğan çetesi' heyetine ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yenidoğan bebek ölümlerine ilişkin yaşanan vahim olayları incelemek ve araştırmak amacıyla Genel Başkan Yardımcılarımız Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekillerimiz Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba'dan oluşan bir heyet görevlendirildi. Heyetimiz çalışmalarına derhal başlamıştır."

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da, bazı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ederek hasta bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip en az 10 bebeğin ölümüne neden oldukları tespit edilen ve kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak anılan bir çete yakalandı. Olaya ilişkin iddianamede 47 kişi şüpheli olarak yer aldı, 22’si tutuklandı.