Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.794

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun açıklaması soru işareti yarattı: Mayıs 2023 dedi ama yeni şikâyetler de var...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Yenidoğan çetesi'ne ilişkin sürecin Mayıs 2023 yılında başladığını ve gece gündüz çalıştıklarını söyledi ancak 2024 yılında da birçok şikâyetin olduğu görüldü. Şikâyetler arasında çete lideri Fırat Sarı’nın görev aldığı Reyap hastanesi de var. Öte yandan kapatılan ve konuyla ilgili bir ilişkileri olmadığını açıklayan Şafak Hastanesi'ne ilişkin de yeni şikâyetlerin oluştuğu görüldü.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun açıklaması soru işareti yarattı: Mayıs 2023 dedi ama yeni şikâyetler de var...

NAGİHAN YILKIN /12punto.com.tr/ ÖZEL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul’da en az 10 bebeğin ölümüne neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan çetesi' soruşturmasına ilişkin sürecin Mayıs 2023’te ihbarla başladığına ilişkin bir açıklama yaptı.

Memişoğlu açıklamasında, “2023 Mayıs ayından itibaren bütün devlet ve ilgili kuruluşların illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalıştığımız süreçtir. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan ve çeşitli dinlemeler ve ispatıyla birlikte suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı. Bu süreçte hem gereği hem cezalandırılması için gereğini yapmaktayız. 2023 Mayıs ayından itibaren bütün devlet ve ilgili kuruluşların illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalıştığımız süreçtir" dedi.

YENİ ŞİKÂYETLER VAR

Ancak her ne kadar Mayıs 2023’te denilse de çete lideri Fırat Sarı’nın görev aldığı Reyap hastanesi de dahil mayıs ayı sonrası da şikâyetler oluşturulmuş. Şikayetvar.com adresine Temmuz 2024 tarihinde yazan Şule isimli bir kullanıcı,  yeni doğmuş bebeğini hiçbir sorunu olmamasına rağmen yoğun bakıma kaldırıldığını öne sürdü.

" 'BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEBİLİR' DEDİLER"

Bebeğiyle ilgili kendisine ani bir beyin ölümü gerçekleşebileceğini söylediklerini ifade eden Şule, çocuğuna para için antibiyotik tedavisi uygulandığını söyledi. Yoğun bakımda bebeklerin başında gece doktoru olmadığını söyleyen Şule, “sadece hemşire ve görevlilere emanetler” dedi.

"İHMALLER YÜZÜNDEN BEBEĞİM ENGELLİ OLDU"

Başka bir şikâyet ise çocuğunun yanlış tedavi uygulaması sonrası engelli bırakıldığını söyleyen Sevil isimli kullanıcıdan. İlk müdahaleyi yaptığını söyleyen ve kendisini doktor olarak tanıtan kişinin daha sonra hemşire olduğunu öğrendiğini belirten Sevil, bebeğim ihmaller sonucu engelli kaldı dedi. Bebeklerin içeride ağlarken doktorların hemşirelerle lakayıt şekilde gülerek maç izlediğini ifade eden Sevil, "O kadar çok bebek ambulansla geliyordu ki yoğun bakım değil yol geçen hanıydı sanki" dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının tersine yeni yapılan şikâyetlerin de görülmesi resmi açıklamada soru işaretlerine yer bıraktı.

Yine yenidoğan çetesiyle anlaşmalı olduğu iddianamede yer alan  Özel Şafak hastanesi tarafından bugün yaptığı açıklamada “İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastaneleri, uzun yıllardır sağlık sektöründe güvenilir ve saygın bir hizmet sunmakta olup, her zaman hasta güvenliği ve sağlığını en yüksek öncelik olarak görmüştür. Bahsi geçen ‘yenidoğan olayları’ ile ilgili hastanelerimizin hiçbir şekilde tanık olarak da sanık olarak da bu dava dosyası ile bağlantısı bulunmamaktadır” denilse de yapılan şikâyetler dikkat çekiyor.

"HASTANEYE YATIRMAYA MECBUR BIRAKTILAR"

Bağcılar Şafak hastanesi için de Şiyaketvar.com’da Zeynep isimli bir kullanıcı Haziran 2024 tarihinde başına gelenleri anlattı.

Kontrol için gittikleri Bağcılar Şafak hastanesinde sarılık diyerek bebeğini yoğun bakıma yatırdıklarını söyleyen  Zeynep, beyinde hasar bırakır bu sarılık vs. deyip bizi korkuttu ve hastaneye yatırmaya mecbur bıraktılar. Ertesi sabah 06:34'te kan alınmış, değer 15'e düşmüş. Çıkartmak istediğimizi söyledik ve öğleden sonra 15:00 civarı çıkartmaya gittik. Hemşireye bebekle ilgili sorular sorduk, ben doktor değilim, bilgi veremem dedi. Doktorla görüşelim deyince birkaç kez içeriden başka hemşire gelip bilgi verdi. Doktorla muhatap etmediler bizi. Onlara kalsa 10-15 gün hastanede yatıracaklar. İyi ki çocuğumu bırakmamışım” dedi.

 

KAPATILAN HASTANEDE MAĞDURLAR ARTIYOR

Öte yandan Google'da ‘kalıcı olarak kapatıldığı’ görülen Bağcılar Şafak hastanesinde ‘yenidoğan çetesi’ gündemi dışında da mağduriyetler yaşandığı görüldü. Mağdurlar genellikle hastanenin hiçbir bilgi vermeden kapatıldığı için yarım kalan işlemlerinden, kendilerinden gereksiz yere alınan paralardan ya da paralarını iade alamamaktan dert yanıyor.

Şikâyetlerden bazıları şöyle:


Haber Kaynağı : Nagihan Yılkın

İlgili Haberler

Yenidoğan bakım ünitesi yenidoğan bebek yenidoğan bebekler Yenidoğan çetesi