Tuncay Mollaveisoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e çağrı: 'Vergi borcu silinen yandaşları açıklayın'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi borcunu ödemeyenlerin ifşa edileceği açıklamasının ardından gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'ndan dikkat çeken bir çağrı geldi.

12punto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi borcunu ödemeyenlerin ifşa edileceğine yönelik açıklamasının ardından gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, Şimşek’e dikkat çeken bir çağrı yaptı. 

Mollaveisoğlu, vergi borcu olan yandaşların, Hazineyi hortumlayıp asgari ücretli kadar vergi ödemeyenlerin ve çeşitli usulsüzlüklerde bulunanların açıklanmasını talep etti.

'128 MİLYAR DOLAR NE OLDU?'

Mollaveisoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vergi borcu silinen kişilerin ve Hazineyi kötüye kullananların listelerinin açıklanmasını istedi. Ayrıca, vergiden çalmak ve rüşvet aktarmak amacıyla vakıf ve derneklere milyonlarca lira aktaranların da ifşa edilmesi gerektiğini belirtti. 

Mollaveisoğlu, paylaşımında “128 milyar dolar ne oldu? Merkez Bankası’ndan kimlere ucuz dolar satıldı?” diye sorarak, vergi borcu olan esnafa yönelik uygulamanın adil olması gerektiğini ifade etti.


NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu olan mükelleflerle ilgili listeyi açıklayacaklarını ve vergi borcu olanlara 1 ay süre verdiklerini belirtmişti.