Hacıosmanoğlu'ndan kaçak yayın açıklaması: Bunları engelleyeceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Nesine arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasında, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türk futbolunun geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

12punto

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF ile Nesine arasında yapılan sponsorluk anlaşmasında konuşarak, kaçak yayınların futbolun gelirini olumsuz etkilediğini vurguladı. 

Hacıosmanoğlu, "Seçildiğimiz andan itibaren kaçak yayınla mücadele konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz, kaçak yayını tamamen engelleyerek futbolun en büyük gelir kaynağı olan yayın gelirlerini korumak" dedi.

FUTBOLDA AHLAKLI BAŞARI ÖNEMLİ

Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun sadece saha içi başarıya değil, aynı zamanda ahlaklı başarıya da odaklanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bir takım şampiyon olduğunda diğer takımlar başarısız addediliyor. Bu anlayış futbolun marka değerini aşağıya çekiyor. Biz Türk futboluna, sahada rekabetin yanı sıra saha dışında da ortak bir payda oluşturmamız gerektiği bilincini yerleştirmek istiyoruz."

'FUTBOLUN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ'

TFF Başkanı, futbolun marka değerini artırmanın sadece federasyonun değil, aynı zamanda kulüp başkanlarının da sorumluluğunda olduğunu belirterek "Sponsorlarımız arttıkça, futbolun marka değerini layık olduğu yere taşıma şansımız da artacak. Türk futbolunu daha iyi noktalara getirmek için hep birlikte çalışacağız" dedi.

SERHAT AKIN'A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM

Eski milli futbolcu Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı da gündemine alan Hacıosmanoğlu, "Futbolun barışa ve kardeşliğe hizmet etmesini istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Serhat Akın’a yapılan saldırıyı kınıyorum" ifadelerini kullandı. Hacıosmanoğlu, federasyonun şeffaf olacağını vurgulayarak, kamuoyunun bilmediği bir nokta kalmayacağını belirtti.

'GENÇ HAKEMLERİ YETİŞTİRECEĞİZ'

Hakemlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu "Futbolu devraldığımızda birçok sorunla karşılaştık. Ancak genç hakemlerimizi en kısa sürede yetiştirerek bu sorunları ortadan kaldıracağız. UEFA’dan destek istedik ve kalıcı bir koordinatör belirlediler. Amacımız saha içi ve dışındaki hataları minimuma indirmek" ifadelerini kullandı.

'TÜRK FUTBOL EKONOMİSİ SÜRDÜRÜLEMEZ HALE GELDİ'

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ise Türk futbolunun ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Koç, "Türk futbol ekonomisi sürdürülemez bir hale geldi. Yayın gelirleri 500 milyon dolardan 96 milyon dolara düştü, vergiler yükseldi, döviz kuru arttı ve pandemi gibi faktörler futbolu olumsuz etkiledi. Bu sorunlar, kulüplerin kontrolü dışında gelişti" dedi.

'MARKA DEĞERİ ARTTIKÇA SPONSORLAR GELECEK'

Ali Koç, Türk futbolunun marka değerini artırarak sponsorların ilgisini çekmenin önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 

"Sponsorlara, buraya seve seve girmeleri için doğru ortamı sağlamalıyız. Hem UEFA’da hem de kendi ligimizde kalıcı başarılar elde etmek için sağlam ve sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmalıyız"