Pratik patlamış mısır tarifi

Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.

12punto

Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.

İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.

Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...

MALZEMELER

  • Mısır
  • 1 su bardağı
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı
  • Tereyağı
  • 3 yemek kaşığı
  • Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı

PATLAMIŞ MISIR TARİFİ

  • Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
  • Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
  • Tereyağını ekleyip, karıştırın.
  • Kapağını kapatın.
  • Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
  • Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
  • Servis edin.