Mısır'ın ulusal yemeği: Kushari
Koshari, kosheri, koshary ve koushari olarak da bilinen Kushari, pirinç, makarna ve mercimekten oluşan basit ama lezzetli bir Mısır ulusal yemeğidir.
Kushari adı, bir pirinç ve mercimek yemeğine atıfta bulunan Hindu kelimesi khichri’den geliyor.
Küçük sarı mercimek ve pirinç, gevrek, kızarmış erişte ve tereyağında kavrulmuş soğan ilavesiyle zengin bir stokta yavaş yavaş kaynatılır.
Servis yapmadan önce kushari, sirke ve domates veya chili bazlı baharatlı bir sos ile doldurulur ve doyurucu yemeğe daha da lezzet katar.
Daha doyurucu bir yemek için, karışıma kuzu veya sığır eti eklenirken, İskenderiye versiyonuna makarna eklenir.
Yemeğin sayısız varyasyonu var, ancak sadece Yunanistan’da yetiştirilen, ancak Akdeniz’de yabani olarak yetişen Pistacia lentiscus ağacının egzotik, topraksı, kristalize bir reçinesi olan sakız ile tatlandırmak zorunludur.
Yeşil salata veya bir fincan sıcak nane çayı eşliğinde Kushari’nin tadı daha da lezzetli hale geliyor.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
İşte Öcalan’la yapılan 3 saatlik görüşmenin detayları...
Ne yapacaksınız; Özgür Özel’i de mi vuracaksınız?!
Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere ilk yanıt
Sıcak patates
20 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıktı
Akın Gürlek'ten Eti Maden iddialarına ilk yanıt geldi
Güllü'nün ölümüyle ilgili çarpıcı bir iddia daha geldi
Ünlü bankadan asgari ücret tahmini
İkinci açılım sürecinde sırada hangi aşamalar var?
Angusbüs