Ünlü oyuncu Mehmet Esen: 'Tehdit ediliyorum'

Dizi ve sinema oyuncusu Mehmet Esen, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir programda “Yılmaz Erdoğan sanatsal hırsızdır. Yılmaz Güney’in filmlerindeki isimleri ve sahneleri çalıp, birleştiriyor" demişti. 12punto'ya konuşan Esen, "Bu sözlerim sonrası telefon yoluyla ve sosyal medya üzerinden tehdit ediliyorum" açıklamasını yaptı.

12punto

12punto.com.tr / Aslı Ağırdil

DİSK'e bağlı Sine-Sen Genel Başkanı ve oyuncu Mehmet Esen, geçtiğimiz günlerde Enver Aysever'in programına konuk olmuştu.

Programda yapımcı ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ı hedef alan Esen, "Yılmaz Erdoğan sanatsal hırsızdır. Yılmaz Güney’in filmlerindeki isimleri ve sahneleri çalıp, birleştiriyor. Huyudur bu zaten. Erdoğan ve çevresi parayla tanışınca, sistemle barıştı. Amcasının katili Mehmet Ağar ile dost oldu” demişti.

Ünlü oyuncu bu sözleri sonrası tehdit edildiğini açıkladı.

'SİZDEN Mİ KORKACAĞIM?'

Esen, "Telefon yoluyla ve sosyal medya üzerinden tehditler alıyorum. Ben devrimciyim! Sizden mi korkacağım" ifadelerini kullandı.

MEHMET ESEN KİMDİR?

Mehmet Esen, 1958 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Sahnede izlediği Münir Özkul'dan etkilenen ve daha ilkokul çağlarında oyunculukla ilgilenmeye başlayan Esen, 'Bozkır Dirliği' adlı oyunla tiyatro dünyasına adım attı.

Öğrencilik yıllarında Ankara Deneme Sahnesi'nde eğitim aldı. Daha sonra Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosuna (DAST) girdi.

Meddahlığa ilk kez, Haldun Taner'in yönlendirmesiyle Münir Özkul'un çırağı olarak başladı.

Münir Özkul'un yönetmenliğinde Erol Toy'un yazdığı 'Düş ve Gerçek', Ahmet Önel'in yazdığı 'Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi' isimli meddah oyunlarında oynadı. 

Bir dönem Dostlar Tiyatrosu'nda da yer aldı.

Mehmet Esen, Ekin Onat'ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı 'Kayıp' adlı kısa filmindeki performansıyla 2022 yılında Montreal Film Festivali'nde 'En iyi erkek oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

Usta oyuncu, Şaşıfelek Çıkmaz, Arka Sokaklar, EDHO, Kış Güneşi ve Bir Delice Sevda gibi dizilerde de rol almıştır.