Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ÇGD ve TGC'den MHP'nin gazetecileri hedef gösteren açıklamalarına tepki: 'Yanlış tutumlarından dönmeye davet ediyoruz'

ÇGD, MHP'nin Sinan Ateş cinayeti ve Erdoğan'ın siyasi temasları üzerinden gazetecileri hedef göstermesi üzerine "Gazetecilerin isimleri verilerek hedef haline getirilmesi tehlikeli ve kabul edilemez bir tutumdur. Siyasileri bu yanlış tutumlarından dönmeye davet ediyoruz" açıklaması yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de, "İçişleri Bakanlığı’na gazetecilerin tehdit edilmesinin de suç olduğunu hatırlatıyor ve hedef gösterilen meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

ÇGD ve TGC'den MHP'nin gazetecileri hedef gösteren açıklamalarına tepki: 'Yanlış tutumlarından dönmeye davet ediyoruz'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından, MHP'li isimlerin gazetecileri hedef gösteren açıklamalarına tepki gösterildi.

MHP'nin genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalif siyasi parti liderleriyle görüşmesine ilişkin yaptıkları açıklamalarda bazı yayın kuruluşları ile gazetecileri isim vererek hedef gösterdi. 

ÇGD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada duruma tepki gösterilerek, siyasilere seslenildi. ÇGD, siyasi isimleri gazetecilerin güvenliğini tehdit eden bu tutumdan vazgeçmeye çağırdı.

ÇGD'nin açıklaması şöyle:

"Siyasiler tarafından gazetecilerin tehdit edilmesi son dönemde adeta gelenek haline gelmiştir. Son olarak MHP tarafından yapılan açıklamada bazı yayın kuruluşlarının ve gazetecilerin isimleri verilerek hedef haline getirilmesi tehlikeli ve kabul edilemez bir tutumdur.

Siyasileri bu yanlış tutumlarından dönmeye davet ediyor, gazetecilerin güvenliğini tehdit eden her türlü yaklaşımın karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz!"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de MHP'li isimlerin gazetecileri hedef gösteren açıklamalarına sert çıktı.

TGC'den yapılan açıklama:

"Siyasetçiler sorumlu davranmazlarsa yeni bir gazeteci cinayeti olması an meselesidir. İktidar ve muhalefet temsilcileri normalleşme çalışmalarına gazetecileri tehdit edenleri kınayarak, cezalandırılmalarının yolunu açarak başlamalı.

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde siyasetçiler, kendilerine oy veren/vermeyen tüm yurttaşların bilgilenebilmesi için gazetecilerin can ve iş güvenliğine sahip çıkar. Ülkemizde ise kendilerini hukuktan muaf sayan bazı siyasetçiler, gazetecileri ve kurumlarını isim isim sayarak tehdit etmekte, hedef göstermektedir. Gazetecilere evlerinin, iş yerlerinin önünde saldırıp, yoğun bakıma girmelerine neden olan kişilerin bazı partilerde görevli olduğu açık bir biçimde ortaya çıkmasına rağmen, hiçbir cezalandırma söz konusu olmamaktadır

Hukuk, bu ülkede yaşayan her yurttaşın can güvenliği için vardır. Parti yöneticileri ve milletvekilleri hukuktan muaf değildir. Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur. Gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz. İktidar ve muhalefet temsilcileri demokrasi açısından normalleşme istiyorlarsa gazetecilere yönelik hedef gösterme ve saldırılara karşı durarak, kınayarak, cezalandırılma yollarını açarak başlamalıdır.

İçişleri Bakanlığı’na da gazetecilerin tehdit edilmesinin de suç olduğunu hatırlatıyor ve hedef gösterilen meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Hedef gösterilen meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz."

NE DEMİŞTİ?

Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Şuuraltında MHP düşmanlığı şifrelenmiş olan gazeteci Abdülkadir Selvi de meşrebi ve tıyneti icabı, MHP muarızı koroya zaman zaman gönüllü olarak katılmaktadır.

Medyada fitne ve bozgunculuğun nevi şahsına münhasır bir versiyonunu temsil eden Selvi, patlamaya hazır bir canlı bomba gibi taraflar arasında gidip gelmektedir. Selvi; vicdanı değil, ahlakı kanayanlarla birliktedir" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti Çağdaş Gazeteciler Derneği MHP Sinan Ateş Sosyal Medya Ülkü Ocakları Halk TV Türkiye Gazeteciler Cemiyeti