Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DP'li Aksoy'dan 'Hatay' ifşası: CHP hiç Adalet Mitingi yapmasın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, X platformundaki hesabından dün akşam yaptığı paylaşımda CHP’nin 6 Şubat Depremleri sırasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş’ı, önümüzdeki yerel seçimler için tekrar aday göstermesini eleştirdi.

DP'li Aksoy'dan 'Hatay' ifşası: CHP hiç Adalet Mitingi yapmasın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, AKP’nin 6 Şubat Depremi’nin yaşandığı bölgedeki belediye başkanlarını önümüzdeki yerel seçimlerde aday göstermediğini, CHP’nin de Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı aday göstermemesi gerektiğini ifade etti.

İlay Aksoy paylaşımında, “CHP Hatay’ın en yüksek ölüm, yaralı ve yıkım sayılarına sahip olmasına rağmen 2024 seçimlerine yeniden mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la giriyor” ifadelerini kullandı.

İlay Aksoy, AKP’nin 6 Şubat Depremleri sırasında belediye başkanlığı yapan Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman Belediye Başkanlarını önümüzdeki yerel seçimler için aday göstermediğine de dikkat çekerek Hatay konusunda CHP’yi uyardı. Aksoy paylaşımında, “Seçimlerde AKP tüm bölge halkına, ‘Biz sorumluk aldık, gerekeni yaptık, adaylarımızı değiştirdik ama CHP hiçbir sorumluk almadı, sizi önemsemiyor, sizleri sahipsiz bırakıyor, iktidar da bizde, biz çözeriz’ demeyecek mi” sorusunu sordu.

Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da AKP, yeni adaylarla seçime girecek

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Depremleri’nde 12,622 ölü, 9,243 yaralı ve 7,307 yıkılan bina olduğunu söyleyen Aksoy, “AKP 2024 seçimlerine giderken mevcut Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü, yeni aday Fırat Gögel ile giriyor.” ifadelerini kullandı. Malatya’da ise 1,393 ölü, 9,108 yaralı ve 4,238 yıkılan bina olduğunu söyleyen İlay Aksoy, AKP’nin burada da mevcut Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı değiştirdiğini ve yeni aday Sami Er ile seçime gireceğini hatırlattı.

İlay Aksoy ayrıca, Adıyaman’da da AKP’nin aynı uygulamayı yaptığını hatırlattı. Adıyaman’da 6 Şubat Depremleri’nin bilançosunun 8,387 ölü, 17,499 yaralı, 5,826 yıkılan bina olduğunu hatırlatan Aksoy “AKP 2024 seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ı değiştirdi, yeni aday Ziya Polat ile giriyor” ifadelerini kullandı.

Hatay, 6 Şubat Depremleri’nden en çok etkilenen il oldu

Hatay’da 6 Şubat Depremleri’nin bilançosunun 23,065 ölü, 30,762 yaralı ve 13,883 yıkılan bina olduğunu hatırlatarak depremden en çok etkilenen şehrin Hatay olduğunun altını çizen İlay Aksoy, Lütfü Savaş’ın adaylığının yanlış olduğunu belirtti. Aksoy paylaşımını “CHP, Hatay’da adayını değiştirmeden hiç Adalet Mitingi yapmasın” sözleriyle CHP’yi uyararak bitirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

6 şubat depremi Adıyaman Demokrat Parti CHP Deprem Hatay Lütfü Savaş İlay aksoy