Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı'dan Özgür Özel-Devlet Bahçeli yorumu: Bir cümle ile herkesi siyasetteki hizasına geri getirdi

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik "Memleketi bu hale getirip, suç ortağını bize doğru itmesin” şeklindeki çıkışını değerlendirdi.

Fatih Altaylı'dan Özgür Özel-Devlet Bahçeli yorumu: Bir cümle ile herkesi siyasetteki hizasına geri getirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Bahçeli’nin bu çıkışına “Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin” sözleriyle yanıt verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısının ‘Taşları yerine oturtmak’ başlıklı kısmında Özel’in Bahçeli’ye verdiği yanıtı değerlendirdi.

Altaylı Özel'le ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"CHP lideri Özgür Özel ile AKP lideri sık sık görüşüp, meseleleri tartışırken ve siyasette olumlu rüzgarlar eserken her şeyden birdenbire gerildi. MHP lideri “Biz çekilelim AKP ile CHP bundan böyle birlikte yürüsün. Biz yine dışardan desteğimizi veririz” dedi. CHP liderinin buna yanıtı sert oldu: “Suç ortağını bize doğru itmesin.” Bu cümle üzerine ortalık iyice karıştı ve AKP, MHP’den yana tavır aldı ki tersi beklenemezdi çünkü CHP lideri “suç ortaklığından” söz etmişti ve bu suçlama ortakları CHP’ye karşı yeniden birleştirdi.

Aslında Özgür Özel’in yaptığı hamle çok akıllıca idi. Bir cümle ile herkesi siyasetteki hizasına geri getirdi.

“CHP, AKP’nin yeni ortağı mı olacak” tedirginliğini ortadan kaldırdı ve AKP’ye sadece ekonomi konusunda akıl ve ortak aklın kullanılması için Meclis çatısı altında destek vermekten öte bir işbirliği olmayacağını vurguladı. Ama daha önemlisi, MHP’nin AKP lehine kurduğu tezgahı kökünden bozdu.

MHP bir yandan AKP ile CHP’nin işbirliğine yol veriyor ama diğer yandan AKP’yi CHP’ye karşı koruyordu. MHP lideri, AKP’nin TBMM’de CHP’ye muhtaç olmadan at oynatmasına imkan sağlayacak ama iktidarın hatalarından kendini vareste tutacaktı. CHP aslında güçlü bir komplo ile karşı karşıyaydı. Özel bu komployu gördü ve doğru hamleyi yaptı."


Haber Kaynağı : 12punto

Devlet Bahçeli Fatih Altaylı Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan