Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ayrımcılık: Peçeye evet, şapkaya hayır

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılan ayrımcı uygulama tepki çekti. Tartışmalı uygulamayı Gazeteci Yazar Sedef Kabaş ortaya çıkardı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ayrımcılık: Peçeye evet, şapkaya hayır

Gazeteci Yazar Sedef Kabaş, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşadığı ayrımcılığı sosyal medya hesabından yazdı. Kabaş, başındaki şapkanın güvenlik nedeniyle çıkartıldığını, ancak peçe takanlara ses çıkartılmadığını belirtti. Kabaş şunları yazdı:

"PEÇEYE EVET, ŞAPKAYA HAYIR! Havalimanında güvenlikten geçiyorum… Önümde baştan aşağı siyah peçeli bir kadın… X ray cihazından geçti gitti… Sıra bana geldi… Güvenlik görevlisi bana “şapkanızı çıkarın” dedi. “Neden” diye sordum… “Yüzünüzün görünmesi lazım” dedi. “Eyvallah ama benden önceki kadına başını aç ya da yüzünü aç demediniz” dedim. Yanıt çok ilginçti… “O kapalı bir kadın, sizin saçınız gözüküyor” dedi! “Yani mesele güvenlik değil din mi?” dedim… Bunun üzerine “şapkanızda bir şey saklayabilirsiniz” diye devam etti… “Eee, başı kapalı bir kadın da saklayabilir” dedim. “X ray ötünce onlarda da arama yapıyoruz” dedi. “Mesele de bu zaten öyleyse bize neden önceden şapkanızı çıkarın diyorsunuz, müsaade edin biz de geçelim, eğer cihaz öterse başımızı açtırırsınız” dedim… Ortamda derin bir sessizlik oldu… Amacım güvenliği delmek filan değil, tedbir için ne gerekiyorsa yaparız … Ama ayrımcılık varsa onu da ortaya çıkarırız…"


Haber Kaynağı : 12punto

havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı Sedef Kabaş Sosyal Medya