Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro fiyatını savundu: 'Yarının teknolojisini bugüne getiriyor'

Apple'ın yeni karma gerçeklik başlığı Vision Pro, bugün ABD'deki mağazalarda satışa sunuldu. 3.500 dolardan başlayan fiyatıyla dikkat çeken cihazın neden bu kadar pahalı olduğu tartışma konusu oldu.

Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro fiyatını savundu: 'Yarının teknolojisini bugüne getiriyor'

Apple Vision Pro bugün ABD'deki mağazalarda satışa sunulmaya başladı. Cihazın çıkışı için New York'a gelen CEO Tim Cook, ürünün fiyatının neden yüksek olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta ön siparişe açılan karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro, bugün resmi olarak mağazalardaki yerini aldı. ABD'deki müşteriler, mağazalarda 3.499 dolardan başlayan ve 4.547 dolara kadar çıkabilen farklı versiyonları deneyip satın alabilirler.

Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'nun satışa çıkması şerefine New York'taki bir mağazayı ziyaret etti ve ünlü iş insanı ayrıca Good Morning America programına röportaj verdi. Röportaj sırasında Vision Pro'nun yüksek fiyatını teknolojik özellikleriyle açıkladı. Cook, cihazın "bugünün teknolojisini yarının teknolojisine taşıdığını" belirtti ve şu şekilde konuştu:

"Düşünceme göre, bu cihaz bugünün teknolojisini yarınınkine taşıyor. Şu anda 5000'den fazla patente sahibiz ve tüm odak noktamız bu alanda. Birçoğu bu ürünü aylık ödemeyi tercih edecek, bazıları ise direkt satın alacak. İnternette konuştuğum birçok kişi, ürünü satın alacaklarını belirtti. Gelecekte neler olacağını bilemeyiz, ancak şu anda doğru fiyatlandırdığımızı düşünüyoruz."

Cook ayrıca, VR/AR başlığı yerine "uzamsal bilgisayar" olarak adlandırdıkları cihazın kullanım alanları ve Apple için taşıdığı önem hakkında da konuştu. Yönetici, Vision Pro ile insanların farklı amaçlar için etkileşimde bulunabileceğini belirterek, "Uzamsal bir bilgisayar olduğu için, farklı amaçlar için çok çeşitli şekillerde kullanılacak. İnsanlar bunu FaceTime için, eğitim için veya cerrahların eğitim aldığı bir araç olarak kullanacaklar. Kullanım alanları oldukça geniş, şu anda 1 milyondan fazla uygulama bulunmakta" dedi.

Son olarak Cook, Vision Pro'nun insanlar arasındaki bağa zarar vermeden gerçekliği artırabileceğini belirtti. CEO'ya göre, cihazın kullanımı sırasında gözlerin görünmemesini sağlayan özellik, insanlar arasındaki bağı güçlendirecek ve dış dünya ile bağlantının sürmesine yardımcı olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Apple CEO'su Tim Cook Apple Vision Pro

İlgili Haberler